Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sharía-fiókot nyit Ausztria negyedik legnagyobb bankja

Sümeghi Lóránt

2016.01.19. 12:38

Az iszlám törvénykezéssel összhangban álló banki szolgáltatást fog nyitni az osztrák BAWAG P.S.K. bank, azonban az ezzel járó ellentmondásokat még nem sikerült a szervezetnek feloldania.
BÉCS, 12:38

Az iszlám törvénykezéssel összhangban álló banki szolgáltatást fog nyitni az osztrák BAWAG P.S.K. bank, azonban az ezzel járó ellentmondásokat még nem sikerült a szervezetnek feloldania.

Az iszlám szigorú szabályai szerint nagyon világosan le vannak fektetve azok a praktikák és módszerek, amelyek alapján a hívők pénzügyeiket kezelhetik. A Sharía törvénykezés − amely az élet minden területére kitér − azt is leszögezi, hogy a bankok nem szabhatnak kamatot hitelezésnél − ehelyett általában kezelési költségek felszámolásával pótolják a bevételkiesést −, vagy milyen forrásokból gazdálkodó szervezetek vehetnek igénybe bankfiókokat.

A bécsi BAWAG P.S.K. bank a migrációs válságra való tekintettel hasonló elvek alapján működő bankfiókot nyitott, ugyanilyen szigorú szabályokkal. A pornográfiából, alkohol kereskedésből, vagy dohánycikkekből származó bevétellel rendelkező szervezetek nem helyezhetik el benne pénzüket, hiszen azok "haram"-ként, azaz tiltottként vannak definiálva a Sharía szerint.

Azonban a helyi bécsiek szerint kedvezőbbek a Sharía alapján felállított bank-szabályok, így attól tartanak, hogy több jogokkal és kedvezőbb feltételekkel fognak rendelkezni a migránsok. A nyugati, liberális, bankuralom hívei első kézből kénytelenek tapasztalni, hogy nem feltétlenül olyan igazságos a vulgárkapitalista nagytőkés, európai bankrendszer.

A bank hamar reagált az elégedetlen ügyfelekre, hiszen közleménye szerint nem szab gátat senkinek, aki felekezettől függetlenül szeretne egy Sharía-alapú fiókot nyitni.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére