Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra akcióban a Kétnyelvû Dél-Szlovákia aktivistái

888.hu

2016.01.17. 16:18

Legalább egy helyszínen a rendõrökkel is meggyûlt a bajuk.
SZLOVÁKIA, 16:08

Legalább egy helyszínen a rendőrökkel is meggyűlt a bajuk. A Kétnyelvű Dél-Szlovákia (KDSZ) anonim aktivistái Facebookon az elmúlt napokban több poszt is figyelmeztetett rá, hogy újabb kétnyelvűsítési akciókkal készülnek. A jelek szerint ígéretüket ezen a hétvégén be is váltották.

Újra kiálltunk a kétnyelvűségért és a rendőrségi fellépés sem állított meg minket. 19:00-kor végre minden kiderül. Tá...

Posted by Kétnyelvű Dél-Szlovákia - Dvojjazyèné Ju¾né Slovensko on Sunday, 17 January 2016

 

Az újszó információi szerint az aktivisták a hétvégén több helyszínen is febukkantak, azonban feltehetően nem ment minden simán, mert legalább egy helyszínen a rendőrök is vártak rájuk.

A KDSZ-nek eddig csak „közvetett” módon gyűlt meg a baja a hivatalos szervekkel. Miután 2013 őszén Pereden lecserélték a települést jelző szlovák táblát Tešedíkovóról Peredre. Egy ideig úgy tűnt, ismeretlen tettes ellen eljárás indulhat az ügyben, de ebből végül semmi sem lett. 

A KDSZ oldalán található posztban az aktivisták tudatták követőikkel, hogy újra kiálltak a kétnyelvűségért, valalmint a rendőrségi fellépés sem állíthatta meg őket, de a további részletekre még várni kell, ugyanis az aktivisták este hétre ígértek további információkat.

(újszó)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére