Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.01.16. 07:59

Merkel két héten belül megbukhat; megtámadták Lengyelországot; terroristák túszokat ejtettek Burkina Fasóban A nap legfontosabb hírei.
1. Két héten belül bukhat Merkel

A bajor, konzervatív CSU politikusai várhatóan még a hónap vége előtt benyújtják bizalmatlansági indítványukat a kancellárral szemben. Merkelt már több európai ország vezetője is kritizálta migrációs politikája kapcsán. Miután több, neves német jogi szereplő is nyíltan alkotmányellenesnek nevezte a kancellár tevékenységét, a párton belül is meglehetősen feszültté vált a viszony. Több német állampolgár is feljelentette a kancellárt, arra hivatkozva, hogy indokolatlanul engedett be több mint másfél millió migránst dokumentumok nélkül német területre. A bizalmatlansági indítvány benyújtásához legalább a képviselők negyedének, vagy egy olyan frakciónak az előterjesztése szükséges, amely a képviselői helyek legalább negyedével rendelkezik.

2. Támadják Lengyelországot

Az eddigi elsőrendű "A mínusz"-ról egy fokozattal "BBB plusz"-ra minősítette le Lengyelországot a Standard & Poor's londoni székhelyű hitelminősítő. Indoklásuk szerint az új lengyel kormány több intézkedése jelentős intézmények függetlenségét és hatékonyságát gyengíti. A Standard & Poor's ezenkívül további negatív kilátást hagyott érvényben. Ezek szerint a lengyel besorolások a következő két évben is tovább romolhatnak, ha a lengyel monetáris politika hitelessége megrendül, vagy ha a közfinanszírozási rendszer állapota romlik. Az S&P-vel szemben a Fitch Ratings elsőrendű "A mínusz" szinten, változatlan stabil kilátással megerősítette pénteken Lengyelország államadós-besorolását. A Moody's Investors Service most nem hajtott végre besorolási felülvizsgálatot Lengyelország esetében.

3. Túszok a Burkina Fasó-i luxushotelben

Lövések és robbanások hallatszottak péntek este a Burkina Fasó-i főváros egyik luxushoteljének közelében, amelyet helyszíni sajtójelentések szerint turbánt viselő iszlamista fegyveres férfiak rohamoztak meg. A támadók és a helyi csendőrség között tűzharc kerekedett. A fegyveresek több gépkocsit is felgyújtottak, miközben a levegőbe lőttek, hogy elriasszák az embereket. A támadók túszokat ejtettek és elbarikádozták magukat az ouagadougoui Splendid nevű luxusszállodában. Eddig legkevesebb húsz halálos áldozata van a merényletnek. A helyi Burkina TV nevű hírtelevízió a Twitter közösségi oldalon közzétett bejegyzésében közölte, az egyik megszökött túsznak az elmondása szerint az összes európai túszt megölték a támadók.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére