Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szemelvények a világsajtóból

888.hu

2016.01.14. 11:38

Hírek, melyek a hazai médiából idõnként "kifelejtõdnek".

A republikánus színekben amerikai elnökjelöltségért pályázó Donald Trump kijelentette: a német nép felkel és erőszakkal fogja eltávolítani Angela Merkel kancellárt. „Nem tudom, mi a fenét gondol”, tette hozzá Merkelről – tudósít az amerikai hírportál Trump beszédéről.

 

Udo di Fabio volt német alkotmánybíró egy szakértői véleményében fejtette ki, hogy a Német Szövetségi Köztársaságnak alkotmányos kötelessége lenne lezárnia a határokat.

 

Brüsszelben tegnap a Lengyelország ellen bevezetett felügyeleti eljárásról írt cikkében az uniós ügyekre szakosodott portál Jadwiga Staniszkis lengyel politikatudóst idéz, aki kijelentette, a lengyel kormánypárt nem érti a Nyugatot és a Nyugat nem érti a lengyel kormánypártot.

 

Annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság tegnap megindított egy felügyeleti folyamatot Lengyelország ellen, az uniós ügyekre szakosodott portál számos közéleti szereplőt kért meg, kommentálja azt a kérdést, hogy Lengyelországban a demokrácia bukásra áll-e. A legtöbben igennel feleltek. Voltak akik ezzel ellentétes véleményüket hangoztatták. A világszerte ismert amerikai történész és politikai kommentátor, Walter Laqueur arra figyelmeztetett, a következő lengyel választásokat nem New Yorkban, Londonban vagy Brüsszelben döntik el, és hogy a lengyel nép egy része éppen a lengyel belügyekbe történt nyugati beavatkozás miatt vált Nyugat- és főként Németország-ellenessé. Tomasz Wróblewski, a Wprost című lengyel hetilap főszerkesztője pedig azt mondta, Brüsszelnek semmi baja nem volt a lengyel sajtószabadsággal, amikor a korábbi kormány idején hetilapjuk irodáit kutatták át a hivatalos szervek és fizikailag bántalmazták a főszerkesztőt, majd ezt követően folyamatos kihallgatásnak vetették alá az újságírókat, megfélemlítették hirdetőiket.

 

Chris Grayling volt igazságügyi miniszter, a brit alsóház elnöke nyíltan megkérdőjelezte az ország uniós tagságát és azt Nagy-Britanniára nézve  „katasztrofálisnak” nevezte, írja a gazdasági-politikai világlap.

 

Lengyelországot és Magyarországot az USA éknek használja az EU és Oroszország között, nyilatkozta a globális orosz televíziónak Martin Summers újságíró. Washington és London attól tart, hogy Brüsszel és Moszkva közeledik egymáshoz, és az EU-t az amerikaiak Varsó és Budapest segítségével akarják gyengíteni.

 

Dániában egy sokat támadott törvény elfogadására készülnek, amelynek értelmében a 10 ezer koronánál több értéket képviselő tárgyakat (beleértve az ékszereket) elkoboznák a menekültektől, hogy azzal segítsék ott tartásuk költségeit. Bíráló közül többeket ez a „náci időkre” emlékezteti. A dán kormány viszont azzal érvel, hogy ugyanazt a törvényt alkalmazzák a dánokra is: a saját forrásaikat kell felhasználni azelőtt, hogy szociális juttatásokra tarthatnának igényt.

                                                         *                *                *

A 2013-ban az Egyesült Államokban  a kábelszolgátatókon át nagy hírveréssel indított Al-Jazeera America katari tévéállomás április végén bezárja kaput. Az ok: a nagyközönség szinte teljes érdektelensége. Adásait maximum harminc ezren nézték. /A katari adó angol nyelvű globális adása már 2011-től kezdte meg „jó viselkedését”, hogy előkészítse kedvezőbb fogadtatását az USA-ban, és ottani programját a kábelszolgáltatók felvegyék kínálatukba. Így „szalonképesebbé” tette Palesztinából sugárzott tudósításait. Korábban az amerikai média vehemensen bírálta a katari adót főként annak a témában adott tudósításai és kommentárjai miatt./

 

„Miután a héten az Európai Emberjogi Bíróság csapást mért Magyarország megfigyelési gyakorlatára, az hasonló döntések tömegét hozhatja más uniós tagállamok ügyében is”, olvasható az uniós ügyekre szakosodott portálon. 12-én e bíróság úgy döntött, hogy Magyarország törvénytelenül figyelt meg magánszemélyeket terrorelhárítási okokra hivatkozva. Magyarországnak három hónapja van arra, hogy az ügyet a strasbourgi bíróság nagy tanácsa elé vigye. Ha az a döntést jóváhagyja, Magyarországnak  meg kell változtatnia jogszabályait. A magyar kormány szóvivője csak annyit mondott, hogy tanulmányozzák a bíróság döntését.

 

Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter helyettes kijelentette, „Izrael bezárja kapuit a Svédországból érkező hivatalos látogatók előtt”, amiért Svédország ki akarja vizsgálni a késes támadások előkészületével meggyanúsított palesztinok helyszíni kivégzését, jelenti az angol nyelvű izraeli lap. Ugyanezért Juval Steinic infrastrukturális ügyekért felelős izraeli miniszter Margot Wallström svéd külügyminisztert antiszemitának nevezte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére