Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerika a leghatalmasabb és az is marad

888.hu

2016.01.13. 08:18

Amerika hanyatlása fikció - utolsó évértékelõjét tartotta Obama.
WASHINGTON, 8:18

Amerika hanyatlása fikció, az eredmények kiválóak, a jövő pedig nagyszerű – utolsó, de nagyon pozitív hangvételű évértékelőjét tartotta a jövőre távozó Barack Obama.

Egy év és egy hét van hátra Barack Obama elnökségéből, ennek megfelelően kormánya sikereit összegző évértékelőt tartott, de optimistán beszélt az következő évekről is.

Az USA a leghatalmasabb ország a világon

Aki azt állítja, hogy Amerika hanyatlik, az a fikciók világában él – jelentette ki az elnök. Szerinte ez egy optimista, tettvágytól duzzadó nemzet, amely mindig képes volt úrrá lenni félelmein, képes volt előre tekinteni, meglátni a lehetőségeket, és ezáltal erősebb és jobb lett.

Veszélyes időket élünk, de nem azért, mert Amerika meggyöngült volna – hangsúlyozta Obama. A terrorizmus ugyan fenyegeti az USA-t, de nem a létében. Ettől függetlenül le kell számolni az al-Kaidával és az Iszlám Állammal.

Keményen odaszúrt Trumpéknak

Változtatni kell a politikai viták hangnemén és stílusán az elnök szerint annak érdekében, hogy a jobbik arcukat mutathassák. Kiemelte a republikánus jelöltségre pályázók megjegyzéseit.

A muszlim emberek sértegetésével az Egyesült Államok nem válik erősebbé. Sőt, valójában kisebbíti Amerikát a világ szemében, és megnehezíti a céljaik elérését. Ezért felszólított minden olyan politika elutasítására, amely faji vagy vallási alapon különböztet meg embereket:

ez nem politikai korrektség kérdése, hanem annak megértése, mi tesz bennünket erőssé."

Amerikát szerinte azért tiszteli a világ, mert sokszínű, nyitott és tiszteletben tartja mások hitét.

Az évértékelőre hagyományosan egy ellenzéki politikus reagál, a republikánusok idén Dél-Karolina kormányzója mellett döntöttek. Nikki Haley ugyan gazdasági és külpolitikai kérdésekben ostorozta Obamát, de a republikánus jelöltségre pályázókra vonatkozó véleményével egyetértett. Szerinte a párt vezetőit is aggasztja a bevándorlók és kisebbségek elleni retorika, és kérte a népet, hogy ne dőljenek be ezeknek a szirénhangoknak. Haley érintett a témában, ugyanis indiai bevándorlók lánya. 
Büszke kormánya eredményeire

A történelem legnagyobb arányú munkahelyteremtésnek nevezte Obama azt, ami az elmúlt években zajlott az országban. Kiemelte továbbá az egészségbiztosítási reformot, az energiapolitika újragondolását, a globális klímaváltozásra fordított nagyobb figyelmet, valamint a melegházasság engedélyezését.

Új programot is meghirdetett a rákbetegség kezelésével kapcsolatban, amelyet a Hold meghódításához hasonló léptékűnek nevezett. A munka irányítására Joe Biden alelnököt kérte fel, akinek fia tavaly hunyt el agydaganatban.

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére