Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Robbantás Isztambulban

Sümeghi Lóránt

2016.01.12. 10:05

Robbantás történt Isztambul egyik turisztikai negyedében, több sérültrõl számolnak be a helyi források.
ISZTAMBUL, 16:08

A török államfő, Erdogan korábban azt mondta, hogy az elkövető szír állampolgár volt. Ezzel szemben a Dogan török hírügynökség úgy értesült, hogy az elkövető, Nabil Fadli szaúdi állampolgár volt. A 15 sebesült közül kettő állapota súlyos. Török lapok arról írnak, hogy a merénylet 15 sebesültje közül 9 német, 2 pedig perui állampolgár.

ISZTAMBUL, 14:08

A török elnök mielőbbi felépülést kíván a sérültek számára, továbbá együtt érez az áldozatok családjaival. A  kormányon lévő Igazság és Fejlődés Pártja szóvivője gonosz támadásnak nevezte a merényletet.

ISZTAMBUL, 14:03 

Szolidárisnak kell lennünk, összefogva kell harcolnunk a terrorizmus ellen. Ebben Törökország mindig partner volt. Legyen szó az Iszlám Államról vagy a Kurd Munkáspártról.

– nyilatkozta az esettel kapcsolatban Erdogan, a török államfő.

ISZTAMBUL, 13:50  

A török miniszterelnök helyettes hivatalos közlése szerint az öngyilkos merénylő egy 28 éves, szíriai férfi volt. Eközben az Európai Unió szolidaritását és támogatását fejezte ki Törökországgal szemben. 

ISZTAMBUL, 12:38

Feltehetően szíriai öngyilkos merénylő követhette el a robbantást. 

ISZTAMBUL, 12:15 

Az isztambuli magyar főkonzulátusnak nincs tudomása arról, hogy magyar állampolgárságú áldozata lenne a kedd délelőtti isztambuli robbanásnak.

A török hírforrások által közzétett videóban egy rendőr azt mondja az embereknek, miközben kitereli őket a helyszínről, hogy öngyilkos merénylet történt. A TRT török állami tévé szintén öngyilkos merényletről beszél. Hivatalos forrásokból egyelőre annyit tudni, hogy vizsgálják a robbanás okát.

A török miniszterelnök vészhelyzeti tanácskozást hívott össze az ügyben, ami szintén arra utalhat, hogy valóban öngyilkos merénylet történt. 

ISZTAMBUL, 10:46

A török rendőrség már 10 halottról és 15 sérültről beszél. A rendőrök további merényletekre készülnek, jelenleg biztonsági intézkedéseket hajtanak végre. Az öngyilkos merénylő személyével kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk.

ISZTAMBUL, 10:05

Robbantás történt Isztambul egyik turisztikai negyedében, több sérültről számolnak be a helyi források. 

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát kedd reggel Isztambulban egy turistákkal teli sétányon, név szerint a Sultanahmet negyedben. A helyi szemtanúk beszámolói szerint az sem kizárt, hogy több detonáció történt szimultán. Egyelőre nyolc halálos áldozatot erősítettek meg a rendvédelmi szervek, azonban több sérültről is tudni.

Egyelőre meg nem erősített beszámolók alapján német turisták lehettek az áldozatok.

Cikkünk folyamatosan frissül...

(RT

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére