Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönbe kerülnek a Magyarországon elfogott iszlamisták

Bertha László

2016.01.08. 22:38

Omar Brooks és Simon Keeler terrorizmushoz köthetõ bûncselekményekért már korábban is ült börtönben, pénteken pedig újból elítélték a két férfit Nagy-Britanniában.
LONDON, 22:38

Omar Brooks és Simon Keeler terrorizmushoz köthető bűncselekményekért már korábban is ült börtönben, pénteken pedig újból elítélték a két férfit Nagy-Britanniában.

A két szélsőséges férfit nyolc évvel ezelőtt ítélték el, valamint útlevelüket is bevonták, ám Brooks és Keeler novemberben egy kamion rakterében sikeresen elhagyta a szigetországot, majd – a feltételezések szerint – Szíria felé vették az irányt.

A két szélsőséges iszlamista prédikátort egy vonaton fogták el a rendőrök Magyarországon. A rendőrök több mint kétmillió forintnak megfelelő összeget találtak náluk. A magyar hatóságok még novemberben adták ki őket a briteknek.

A londoni bíróság pénteken 2 éves szabadságvesztésre ítélte a két szélsőségest a kiszabott utazási tilalom megszegése miatt. Az ítélet során hangsúlyozták, hogy nincs bizonyíték arra, hogy terrorcselekmény elkövetésére készültek, de ez nem jelenti azt, hogy az általuk elkövetett bűncselekmény ne lenne súlyos. Vallomásuk szerint csupán Törökországba készültek, hogy meglátogassák Keeler családját.

Mindkét férfit 2008-ban ítélték el terrortámadásokra való felbujtás, valamint terrorcselekmények finanszírozásának kísérlete miatt. Keeler és Brooks esetében is világos volt a hatóságok számára, hogy az al-Kaida terrorszervezet szimpatizánsai; nyilvános rendezvényeken éltették például a szeptember 11-i terrortámadások elkövetőit is.

(The Guardian, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére