Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Földi László: a terror tönkreteszi a mindennapjainkat | VIDEÓ

888.hu

2016.01.10. 19:08

A biztonságpolitikai szakértõ szerint a 2015-ös év után nem kell csodálkozni azon sem, hogy a Kölnben történtek idén egész Európában gyakoribbá válnak. Földi László szerint a megoldás nem az integrációban rejlik. Mindenkit haza kellene küldeni.

Még alig kezdődött el az év, de már itt is van egy újabb botrány. Mit gondol a kölni eseményekről?

2015-ben látszott, hogy ez be fog következni, illetve mindennapossá válik. A terrorizmusnak egy olyan formáját éljük át, amely egyrészt szól a merényletekről, de van egy másik vetülete is. A társadalomra olyan fajta erőszakhullám ereszkedik szép lassan, amely a mindennapi életet tönkreteszi. Szerintem ez a fajta terror sokkal durvább, sokkal veszélyesebb.

Miben rejlik ennek a terrornak az igazi veszélye?

Gondoljunk csak bele, az embereknek nem azért kell rettegni, hogy egy tömegrendezvényre elmenjen vagy ne, mert ott mondjuk merénylet lesz. Ilyen esetben, ugye tud dönteni, elmegy vagy sem. Az igazi veszély abban rejlik, hogy mondjuk önfeledten kimegy valaki szilveszterkor az utcára ünnepelni és ott egyszercsak egy banda megtámadja. De mondhatunk más példákat is. Az ember munkába megy és egyszerűen megtámadják. Az Európa elleni támadásnak, amit nyugodtan hívhatunk inzáviónak is, ez lesz a következménye. Ide olyan erők és emberek szabadultak, akiknek az a konkrét célja, hogy Európában félelem és zavar legyen, magyarul ide akarják hozni a Közel-keleti válságot.

Több Nyugat-európai ország most olyan tanfolyamt indít, ahol megtanítják viselkedni a migránsokat. Mit gondol, mennyire van esély az integrációra?

És ezt Merkelék is észrevették már, hogy ez nem Európa?

Azt gondolom, hogy Merkel asszonynak az utolsó erkölcsi esélye lenne jelen pillanatban, ha szépen lemondana, belátva azt, hogy tévedett. Még akkor is, ha emögött pozitív spekuláció volt, mondjuk a német gazdaság és annak munkaerejének helyretétele és az olcsó munkaerő integrálása és a menekült státuszra jogosan igényt tartó embereknek a védelme. Ez azonban megbukott.

De úgy tűnik, hogy ő nem akar lemondani. Nem lesz ez rossz hatással az egész német társadalomra, politikai életre és a gazdaságra?

Ha nem mond le, fokozódni fognak a dolgok, mert azzal, hogy a politika továbbra is kitart a nyitott kapuk elve mellett - ugye továbbra sem zárták le a határokat - csak egyre mélyebbre kerül. Könyörgöm mi kell még ahhoz Párizs és Köln után, hogy legálissá tegyük ezt a beáramlást. Ugyanis jelenleg illegálisan van itt egymillió ember. Jogrendet megsértve, mindenféle szabályt figyelmen kívül hagyva és nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek az emberek teljesen legálisan is jöhettek volna, vízummal és okmányokkal.

Mi a helyzet Schengennel? Megszűnik?

Jogilag nem, de gyakorlatilag  igen. Minden ország, aki egy kicsit is a saját érdekeit és értékeit védeni akarja, az úgynevezett formális határellenőrzést be fogja vezetni, ez nem kérdés. De ez már tavaly ilyenkor látszott. Azzal, hogy folytatódik az illegális migráció, nem lesz más választása az országoknak, minthogy ezt megtegye.

Mire kell számítanunk 2016-ban? Vissza kell állítani a kötelező sorkatonaságot, nőknek pedig meg kell tanulniuk együtt élni az állandó veszéllyel?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére