Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kanada is a szaúdiak haszonélvezõje

Sümeghi Lóránt

2016.01.06. 09:48

Multimilliárdos fegyverkereskedelmi egyezményben állapodott meg a kanadai kormány Szaúd-Arábiával.
OTTAWA, 09:48

Multimilliárdos fegyverkereskedelmi egyezményben állapodott meg a kanadai kormány Szaúd-Arábiával. 

A nemzetközi morális felháborodás ellenére továbbra is egymás haszonélvezői maradtak a nyugati országok a középkori módszereket alkalmazó Szaúd-Arábiával. A királyság legfőbb stratégiai és katonai támogatói mellé becsatlakozott Kanada is, egy többmilliárd dolláros fegyverkereskedelmi egyezmény keretében.

A kanadai kormány miután hangsúlyozta, hogy semmi nem utal arra, hogy meg kellene szüntetni a megközelítőleg háromszáz-ezer milliárd forintot érő stratégiai egyezményt, mégis elítélte a napokban történt több tucatnyi ember kivégzését – többek között a fiatalkorúak keresztre feszítését is.

A gazdasági és a morális érdekek közötti egyenlőtlenség egyáltalán nem új keletű, hiszen az emberi jogokat leggyakrabban hangoztató amerikai, brit és svájci képviselők egyeneságon a legnagyobb –a szaúdiakkal megkötött – pénzügyi megállapodásokat élvező országokat képviselik. Több ízben is felmerült már az a kényes kérdés is, hogy az Egyesült Királyságból, a szaúdi királyság részére importált rakéták miként kerülhettek az Iszlám Állam kezébe. Továbbá az is, hogy miért delegálhatott Genfbe ENSZ Emberi Jogi képviselőt az olaj-nagyhatalom, miközben az országban kiskorúakat fejeznek le. Azonban ezekre a kérdésekre, aligha találunk majd racionális választ. 

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére