Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2016.01.05. 19:59

Államháztartási rekordtöbblet 2015 harmadik negyedévében; sokkoló újévi erõszakhullám Németországban; 34 migráns fulladt az Égei-tengerbe. A nap legfontosabb hírei.
1. Államháztartási rekordtöbblet 2015 harmadik negyedévében

Rekordot döntött a kormányzati szektor 2015 harmadik negyedévében. Az államháztartás 38,1 milliárd forint többlettel zárta az időszakot. A Központi Statisztikai Hivatal kimutatásai szerint a múlt év harmadik negyedévében a kormányzati szektor bevételei 5,2, a kiadásai viszont alig 0,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Az államháztartás 38,1 milliárd forint többlettel zárta a negyedévet, ami a bruttó hazai termék arányában 0,5 százaléknak felel meg. Ennél jobb negyedéves adatokat 1999-ig visszamenőleg, még egyszer sem produkált a magyar államháztartás. Tavaly január-szeptemberben a kormányzati szektor hiánya 109,7 milliárd forint, a GDP-hez viszonyítva 0,4 százalékos volt. Az előző év azonos időszakához hasonlítva a deficit 548 milliárd forinttal, GDP-arányosan 2,3 százalékponttal csökkent.

2. Sokkoló újévi erőszakhullám Németországban

Németország-szerte több mint 1000 fiatal férfi van a gyanúsítottak között. Szilveszter éjjel a kölni vonatállomás környékén több mint 80 alkalommal hívták ki a rendőrséget szexuális zaklatás és rablás miatt. Az sértettek nagy része nő. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság vádjával több mint 1000 fiatal arab és észak-afrikai férfit keres. A szexuális bűncselekmények között szerepel, hogy egy nőt Kölnben meg is erőszakoltak szilveszter éjjel. Hamburgban is hasonló volt a helyzet. Nagyobb bandákba tömörülve fiatal ittas férfiak követtek el kisebb rablásokat és szexuális zaklatásokat. A sértettekkel szemben erőszakos fogdosást és verbális erőszakot alkalmaztak az elkövetők.

3. Harmincnégy ember fulladt az Égei-tengerbe

A partiőrség munkatársai kedden harmincnégy holttestet találtak meg Törökország nyugati partjainál. A Dogan török hírügynökség jelentése szerint legalább három gyermek is van a halottak között. A migránsok Dikili környékéről próbáltak meg átjutni a Görögországhoz tartozó Leszbosz szigetére, de csónakjuk felborult. A parti őrség tizenkét embert kimentett a vízből, a többi lehetséges túlélőt most is keresik. Azt egyelőre nem közölték a hatóságok, hogy az áldozatok és a túlélők melyik országból származnak. Huszonnégy holttestet Ayvalik, további tízet pedig délebbre, Dikili környékén vetettek partra a hullámok. A Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint 2015-ben mintegy hétszáz ember veszett az Égei-tengerbe, miközben megpróbáltak átjutni Görögországba. Többségük az iraki vagy a szíriai konfliktus elől menekült.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére