Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Uniós válságstáb Schengenért

888.hu

2016.01.05. 18:08

Sorra állítják vissza a határellenõrzéseket az unión belül, ezért a migrációügyi biztos összehívja az érintett tagállamok szakpolitikusait.
BRÜSSZEL, 17:38

Sorra állítják vissza a határellenőrzéseket az unión belül, ezért a migrációügyi biztos összehívja az érintett tagállamok szakpolitikusait.

Schengen nagyon fontos, de veszélyben van."

Ezzel indokolja a magas szintű találkozó összehívását a migrációügyi biztos. Dmitrisz Avramopulosz célja a vitás kérdések uniós szintű rendezése. A Bizottság nem kérdőjelezi meg az érintett országok biztonsági intézkedéseit, de az uniós állampolgárok szabad mozgásának elsődleges szempontnak kell maradnia.

A találkozón a tervek szerint részt vesz a svéd migrációs miniszter, a dán bevándorlásügyi miniszter, és német belügyminisztérium egy államtitkára. 

2016-ban felgyorsulni látszik a Schengen-dominó: az év elején Finnország, majd hétfőn Svédország állította vissza a határellenőrzést a dán, ezután pedig Dánia a német határon. Nemrég pedig Olaszország is jelezte, hogy felfüggesztené a szabad mozgást Szlovénia irányából.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére