Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb késelés Ciszjordániában

Sümeghi Lóránt

2016.01.05. 12:58

Lelõtték azt a palesztin támadót az izraeli biztonsági szervek, aki a nyílt utcán támadt rá egy járókelõre.
CISZJORDÁNIA, 12:58

Lelőtték azt a palesztin támadót az izraeli biztonsági szervek, aki a nyílt utcán támadt rá egy járókelőre. 

A támadás, amelyben egy izraeli az arcán és a karján könnyebben megsebesült, egy, a Jeruzsálemtől délre lévő közlekedési csomópontban történt.  Az izraeli hadsereg szerint az utóbbi hónapokban már több hasonló késeléses és gázolásos merénylet is bekövetkezett az incidens helyén.

Izraelben és a palesztin területeken három és fél hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a merényletek, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal. Október elseje óta 131 palesztin vesztette életét általában az izraeli biztonságiakkal történő összecsapásokban, illetve közülük kilencvenen merényletek elkövetése közben.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezések szerint az, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére. 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére