Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2016.01.04. 07:59

Megújul a NAV; az ISIS továbbra sem áll le; Szaúd-Arábia nagy bajba kerülhet. A nap legfontosabb hírei.
1. Megújul a NAV

A kormányzat új NAV-ügyfélszolgálatokat nyit a kormányhivatalokban, emellett döntés születhet arról is, hogy életpályamodellt vezetnek be a hatóságnál. Még decemberben fogadta el az Országgyűlés a NAV működéséről szóló újításokat. Kivezetésre került a hatóság hét régiós egysége, ugyanakkor létrejött a jogorvoslatok ügyében eljáró fellebbviteli igazgatóság, miközben összeolvadtak az adó- és vámigazgatóságok. Ezen felül az újonnan bevezetésre kerülő NAV-ügyfélszolgálatok keretében az adófizetők lakóhelyükhöz közeli helyen tehetik majd fel kérdéseiket, amikre szakszerű választ kapnak majd. Ez megkönnyíthetné a hozzájuk fordulók dolgait, így csökkenhetne a tévesztések száma, és a papírmunka is kevesebb lesz majd a kormányzat ígéretei szerint.

2. Tovább fenyeget az ISIS

Felemás hírek miatt került ismét az ISIS a figyelem középpontjába. A szélsőséges szervezet jelentős csapást szenvedett el, miután megsemmisítette a francia légierő az Iszlám Állam egyik szíriai objektumát, amelyet rakétagyárként és fegyverraktárként használtak a dzsihádisták. Az akciót vasárnapra virradóan hajtották végre SCALP típusú robotrepülőkkel, továbbá a nemzeti védelmi minisztérium kiemelte, hogy a harci repülők az Egyesült Államok által vezetett koalícióval együttműködve hajtották végre a műveletet. Ugyanakkor vasárnap este elérhetővé vált egy az Iszlám Állam által készített felvétel is, amelyen tökéletes brit akcentussal beszélő, arcát eltakaró férfi megüzente a brit miniszterelnöknek, David Cameronnak, hogy Nagy-Britannia el fogja veszíteni az Iszlám Állam ellen viselt háborúját. A felvételen ezután öt, rabruhába öltöztetett férfit agyonlőnek, amelyek a videón beszélő férfi szerint Nagy-Britannia számára láttak el hírszerzési tevékenységet.

3. Szaúd-Arábia bajban van

Szaúd-Arábia megszakította diplomáciai kapcsolatait Iránnal, miután a többségében szunnita királyság teheráni nagykövetségét siíta tüntetők támadták meg a hétvégén - jelentette be Abdel al-Dzsubeir. A szaúdi külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy „Irán diplomáciai és egyéb képviseleteinek 48 órájuk van arra, hogy elhagyják Szaúd-Arábiát. Rijád nem engedi meg, hogy Irán aláássa a szunnita királyság biztonságát.” A források alapján, a hétvégén megtámadott szaúdi nagykövetség diplomáciai személyzetét időközben kimentették Iránból, és Dubajba szállították, ahonnan később folytatni fogják útjukat Szaúd-Arábiába. A két ország viszonya az után romlott meg, hogy Szaúd-Arábiában szombaton terrorizmus vádjával - több tucat másik ember mellett – kivégeztek egy síita főpapot is, akinek lefejezése hatalmas felháborodást váltott ki számos országban. A felháborodott helyi tüntetők pedig a nap folyamán megtámadták a szunnita királyság teheráni nagykövetségét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére