Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint ezer embert lõtt le az amerikai rendõrség

Sümeghi Lóránt

2016.01.04. 08:22

A tavalyi évben, pontosan 1199 embert lõttek le az amerikai hatóságok.
WASHINGTON, 08:07

A tavalyi évben, pontosan 1199 embert lőttek le az amerikai hatóságok.

A tavalyi év rendőrségi összegzései alapján a rendőrség által halálos mértékű, lőtt sebesüléseket elszenvedők közül többnyire etnikai kisebbséghez tartozó személyek voltak. Az Egyesült Államokban tevékenykedő rendvédelmi szervek gyakran kerültek górcső alá, miután több esetben is irracionális mértékű erőszakot alkalmaztak gyanúsítottaikkal szemben. Az elmúlt hetekben-hónapokban többször kerültek elő olyan videofelvételek, amelyek a rendőri brutalitásról számoltak be.

A 2015-ös összegzések alapján a 15 és 34 év közötti afroamerikai férfiak, 15 százalékát tették ki a lelőtt személyek közül. A taszító statisztikák arról is beszámolnak, hogy minden ötödik lelőtt gyanúsított nem viselt magánál fegyvert, továbbá az utcai lövöldözésekben nem ritkán a járókelők is életüket vesztették. A legnagyobb felháborodást egyébként a hat éves Jeremy Mardis nevű, autista kisfiú lelövése okozta.

Beszédes tény, hogy az összesített statisztikákat nem az amerikai rendőrség állította össze, hanem egy nyílt forrású kezdeményezés, ami a „death by cop” (rendőr általi elhalálozás) nevet viseli. A civil jellegű megmozdulás érezhetően hatott a hatósági szervekre, ugyanis a rendőrség a jövőbeni együttműködését fejezte ki a médiával és a civil kezdeményezésekkel, hogy pontosabb adatok szolgálhassanak a kényes incidensekről.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére