Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vége az ukrán-orosz szabadkereskedelemnek

888.hu

2015.12.30. 22:23

Visszatérnek a vámok az ukrán határra, miután Putyin jóváhagyta az errõl szóló törvényt.
MOSZKVA, 21:58

Visszatérnek a vámok az ukrán határra, miután Putyin jóváhagyta az erről szóló törvényt.

Maga Putyin nyújtotta be a törvényjavaslatot december 17-én, amelyet a Duma öt nappal később el is fogadott. Ennek értelmében január 1-től felfüggesztik a orosz-ukrán szabadkereskedelmet, amely egyedül a földgáz vámtarifáit nem érinti.

A lépés Oroszroszág válasza az EU és Ukrajna között szintén január elsején életbe lépő szabadkereskedelmi megállapodásra. Ha Moszkva nem rúgta volna fel az orosz-ukrán egyezményt, akkor az európai termékek vámmentesen érkezhettek volna az országba.

Nemrég élelmiszer-embargót vezettek be az EU után, Ukrajnával szemben is, amelynek felfüggesztéséért, valamint a szabadkereskedelmi övezet megőrzéséért cserébe, az ukránok hajlandóak lettek volna lemondani a Moszkva ellen irányuló szankciókról.

Putyin rábólintott arra is, hogy az orosz állam átvállalja a krími lakosok ukrán a bankok felé meglévő tartozásait. Jóváhagyta továbbá azt a jogszabályt is, amelynek révén súlyos pénzbüntetést kaphatnak azok a sajtóorgánumok, amelyek nem jelentik be a külföldi finanszírozást. Emellett felfüggesztésre kerül egy 1997-es orosz-török megállapodás, amely lehetővé tette a jogi segítségnyújtást polgári, kereskedelmi és bűnügyi kérdésekben. Végül Putyin egy tollvonással betiltotta a tubák kereskedelmét az orosz állampolgárok egészsége érdekében.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére