Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bertha László

2015.12.29. 19:59

Orbán Viktor az év embere. Nincs téli szünet a bevándorlásban. Kulcsár 6 és fél évet kapott.
1. Orbán Viktor az év embere

A 888.hu megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint Orbán Viktor volt az idei év legmeghatározóbb politikusa. Az 1000 megkérdezett 76 százaléka gondolta úgy, hogy a magyar miniszterelnök gyakorolta a legnagyobb hatást a közvéleményre. A Der Standard című osztrák lapban szintén a magyar kormányfőt nevezték meg az év emberének. A baloldali újság szerint Orbán számításai nemcsak nemzeti, hanem nemzetközi szinten is beváltak, így európai szinten is a legsikeresebb politikussá vált 2015-ben. Orbánt Viktort korábban a Politico is az év emberének választotta Európában.

2. Nincs téli szünet a bevándorlásban

A téli időjárás ellenére is több ezer bevándorlóra számítanak Görögországban. Kedden már kora reggel 1000 migráns érkezett komphajón Athénba, az emberek többségét az égei-tengeri szigeteken szedték össze a hatóságok. A nap folyamán további 1500 migráns érkezésére számítanak a görög fővárosban. Az ENSZ adatai szerint december 27-éig több mint 840 ezer bevándorló kelt át az Égei-tengeren. A statisztikák alapján a Törökországból érkező migránsok 57 százaléka vallja magát szíriainak. Egy athéni lap információi szerint eddig mindössze 82 migránst sikerült átköltöztetni a tervezett 66 400-ból.

3. Kulcsár hat és fél évet kapott

Kulcsár Attila egykori brókert hat és fél év börtönre, valamint 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték első fokon. Kulcsárt sikkasztás és más bűncselekmények elkövetésében találta bűnösnek a bíróság. Rejtő E. Tibor bankvezetőt és Forró Tamás vállalkozót és újságírót ugyanakkor felmentették. A brókerbotrány még 2003-ban robbant ki. 2008-ban első fokon 8 év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték Kulcsárt, de a fellebbezés után ezt végül hatályon kívül helyezték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére