Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Anglia márpedig egy keresztény ország

Sümeghi Lóránt

2015.12.29. 12:49

Angliában az ateizmus és egyéb, a kereszténységtõl eltérõ vallások nem egyenjogúak a jézusi tanításokkal szemben, amennyiben az iskolai tantervbe kerülés a tét.
LONDON, 12:48

Az utóbbi hetekben nagy botrányt váltott ki egy bírói döntés Angliában, miszerint a hitoktatás nem kerülhet be az oktatási alaptantervbe, mivel az nem kielégítő a keresztény hittől eltérő diákok számára.

Azonban az oktatásügyi főtitkár, Nicky Morgan munkásságának köszönhetően a jogi vita tisztázódott és továbbra is, az eddigi kulturális irányvonalat kell az angol iskoláknak követniük. Így a keresztény hitoktatás nemcsak a tanterv része maradhat, hanem előnyt élvez bármilyen más vallással szemben, azaz a többséghez kell majd igazodniuk az "egzotikus" vallású tanulóknak.

Az oktatásügyi főtitkárhoz közel álló források elégedettségükről számoltak be, miután a jogi vita rendeződött:

"Nicky megvédte az iskolák autonómiáját, amely abban teljesedik ki, hogy előnyben részesíthetik a keresztény hitoktatást az ateizmussal vagy más vallásokkal szemben."

Eddig gyakran fejezték ki az angol szülők elégedetlenségüket azzal kapcsolatban, hogy túlságosan is világi, materialista világképet próbálnak az iskolák gyermekeik számára megtanítani a politikai korrektség jegyében.

A Brit Humanista Közösség évek óta próbálja eltávolítani a hitoktatást az iskolákból, annak ellenére, hogy a tanárok és a szülők sem rokonszenveznek a konzumerista, materialista nézőponttal. Ebben az esetben is jóvoltukból került a bíróság elé a kérdés, azonban ezzel a főtitkári lépéssel ügyük elveszettnek tekinthető.

(AP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére