Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2015.12.29. 07:59

Nyugodt lesz a szilveszterünk; kezd elfogyni a németek türelme; meghalt Lemmy. A nap legfontosabb hírei.
1. Nyugodt lesz a szilveszterünk

Magyarországon az ünnepek alatt nem kell terrorcselekményektől tartanunk. Magyarország titkosszolgálatai nem kaptak olyan jelzéseket a partner hatóságoktól, hogy itthon szilveszterkor terrorcselekményekre készülnének - mondta Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó az M1-en. A szakértő hozzátette, nincs szükség a 3-as készültségi szint fokozására, a jelenlegi rendőri erő biztosítani tudja a közterületek biztonságát. A bécsi hatóságok múlt szombaton közölték, hogy a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket Bécsben, miután hírszerzési értesülések szerint a karácsony és az újév között terroristák támadásokra készülhetnek az osztrák fővárosban és más európai nagyvárosokban.

 

2. Kezd elfogyni a németek türelme

Németországban ismét több incidens történt a menekültválsággal kapcsolatban. A drezdai rendőrség hétfői közleménye szerint a Szászország tartományi főváros egyik menedékkérőket befogadó állomásán előző este több iráni és iraki férfi összeszólalkozott egy csoport afgánnal, majd a vita verekedéssé fajult. Az összecsapásban botokat is használtak. A nyugalmat a rendőrségnek kellett helyreállítania. Négy huszonéves menedékkérőt őrizetbe vettek. A Brandenburg tartománybeli Gubenben egy csoport álarcos ismeretlen rasszista szólamokat skandálva megtámadt egy társasházat, amelyben eritreai menedékkérők laknak. Több ablakot betörtek, majd elmenekültek. Később egy másik lakóházban ismeretlenek kővel betörték egy olyan lakás egyik ablakát, amelyben szíriai menedékkérők laknak. Sérülés egyik esetben sem történt.

3. Meghalt Lemmy

Életének hetvenedik évében elhunyt Lemmy Kilmister, a Motorhead legendás frontembere, aki érces, rekedtes hangjával és virtuóz basszus gitár játékával jócskán kivette a részét a rock zene mai arculatának megformálásában. Az évek óta gyengélkedő énekes egy kifejezetten agresszív és gyors lefolyású rákos megbetegedés következtében hunyt el, december 28-án. A zenekar hivatalos közleményében fejtette ki, hogy annak ellenére, hogy Lemmy már hosszú ideje rossz passzban volt, halála váratlanul következett be. Rosszullétei miatt több koncertet is le kellett mondani, sőt előfordult, hogy a színpadról kellett búcsút inteni a közönségnek, miután már alig bírt a lábán megállni.

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére