Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2015.12.28. 19:59

Orbán népszerûbb Merkelnél; a migrációs válság 2016-ban is folytatódni fog; nemcsak Bécs lehet a terroristák célpontja. A nap legfontosabb hírei.
1. Orbán népszerűbb Merkelnél

Az eddig masszívan magyar kormánnyal ellenszenves német sajtó kezdi belátni, hogy nem feltétlenül a Merkel által képviselt menekültpolitika az egyetlen járható út. A Die Welt német lap egyik cikkében a szerző kifejti, hogy a választók körében szerinte Európában már népszerűbb Orbán Viktor, mint Angela Merkel. Dirk Schümer, a cikk írója szerint a magyar kormányfő az európai joggal összhangban cselekedett, amikor egy magas és erősen védett kerítéssel lezárta a határokat a menekültek előtt. A német szerző szerint a menekültválság nyomán egyértelműen kiderült, hogy az EU-s jogrend extrém helyzetben annyit sem ér, mint a papír, amelyre a sok hivatalos nyelven kinyomtatták. Miközben Németországban elérte a több mint egymilliót az illegális bevándorlók száma, a az elmúlt hónapokban egyre gyakoribbak a menekülttáborokat célzó gyújtogatások is.

2. Migrációs válság: 2016

A karácsonyi ünnepek alatt sem csökkent az illegális bevándorlás Horvátországban és Szlovéniában. Csak az elmúlt 10 napban 28 854 bevándorlót regisztráltak a szlovén hatóságok. A migrációs nyomás decemberben némileg csökkent, naponta átlagban 3 ezer illegális bevándorló lépte át a horvát-szlovén határt. A szakértők előrejelzései szerint a migrációs nyomást az Európai Unió Törökországgal kötött együttműködési megállapodása és a görög határok eredményes védelme mérsékelni fogja, ám a folyamat 2016-ban is jelen lesz a kontinensen. Az utóbbi hónapokban a lengyel kormány 6500 menekült befogadására kötelezte el magát, akiket a többi uniós országoktól vállalt át. Biztonsági intézkedésként a lengyel kormány biometrikus menedékkérő-igazolványt vezetett be a kiemelt nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva.

3. Nemcsak Bécs lehet célpont

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint pontosan, név szerint ismerik a hatóságok azokat a személyeket, akik terrorcselekményeket követhetnek el karácsony és szilveszter között európai fővárosokban, de lekapcsolásuk rendkívül bonyolult. Ennek ellenére a szakértő szerint a rendezvényeket mindenképp meg kell tartani fokozott biztonsági intézkedések mellett. A hatóságok Európa szerte hét személyt keresnek. Feltételezések szerint mind a heten a Közel-Keleten kaptak terrorista kiképzést, és Szíriából vagy Irakból indították őket Európa felé. Azt egyelőre nem tudni, hogy gépjárművel vagy a migránsok közé keveredve jutottak a kontinensre. Nemcsak Bécsben, hanem Berlinben is kiemelt a terrorkészültség. A gyanúsítottak folyamatosan mozgásban vannak, már nem tartózkodnak a bejelentett lakcímeiken és nem használnak tömegkommunikációs eszközöket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére