Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

640 milliárd forintnyi kárt okozott eddig az angliai árvíz

Nagy Gábor

2015.12.28. 15:51

Egy angliai pénzügyi tanácsadó cég hétfõn közölte becslését.
LONDON, 15:49

Egy angliai pénzügyi tanácsadó cég hétfőn közölte becslését.

A PwC pénzügyi tanácsadó cég hétfőn közölte: a nagy-britanniai áradások eddig 1,3 milliárd fontos – átszámítva 640 milliárd forintnyi – kárt okoztak. Ebből 700 millió és egymilliárd fontnyi kárösszeget vélhetően a biztosítók fognak fedezni.

A cég szakértői hozzátették, hogyha továbbra is jelentős mennyiségű csapadék fog esni, akkor a károk elérhetik a másfél milliárd fontot is. Ezzel pedig a biztosítási szektor veszteségei jóval nagyobbak lesznek a becslésben szereplő összegeknél.

Anglia északi országrészeit az utóbbi hetekben már harmadszor sújtja áradás, de az utóbbi a legsúlyosabb, ugyanis olyan városok, mint Manchester, Leeds és York részei vannak víz alatt.

Nagy-Britannia az utóbbi évszázadok egyik legmelegebb, egyben legcsapadékosabb decemberét éli. Napközben rendre 16-18 fokos hőmérsékleteket mérnek, és az éjszakai minimumok pedig magasabbak az eddig megszokottnál.

A hétvégi viharzóna elvonultával a héten szárazabb időjárás várható Nagy-Britanniában, amely megkönnyítheti a mentési munkálatokat a hatóságoknak. A meteorológiai szolgálat azonban szerdától újabb csapadékot jósol.

A brit árvízi mentéshez egyébként már a hadsereget is bevetették.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére