Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Túl fallikus volt a karácsonyfa az olasz polgármesternek

Sümeghi Lóránt

2015.12.24. 17:47

Lemondott a szicíliai, helyi tanács vezetõje, miután nyíltan kritizálta a városában felállított modern karácsonyfa alakú szobrot.

Elhagyta posztját Vittorio Sgarbi, Urbino városának főtanácsosa, miután egy péniszhez hasonlította a város főterén felállított karácsonyfa-szobrot.

 

A volt olasz képviselő szerint nem is kérték ki a véleményét a modern művészeti alkotással kapcsolatban, továbbá amúgy is undorítónak tartja a modern művészeteket. Lemondását nyílt levélben is megindokolta, miszerint ez volt az utolsó csepp a pohárban.

A hatvankét éves Sgarbit, 2014-ben választották meg a helyi tanács főmunkatársának, miután a volt olasz parlamenti képviselő országos ambícióról lemondott. Scarbi egyébként munkája mellett művészkritikus is, ebből kifolyólag kiemelt lelkiismeretességgel követte és szabályozta a szicíliai város esztétikai összképét.

Feltehetően pontosan művészkritikai beállítottsága eredményezte azt, hogy ilyen drasztikus módon reagáljon egy olyan művészeti stílushoz, amelyet ő már képtelen értékelni.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére