Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában az ISIS volt az idei év sztorija

888.hu

2015.12.22. 23:20

Az amerikai médiában 2015-ben az Iszlám Állam tevékenysége és az USA Legfelsõ Bíróságának melegházasságot legalizáló döntése volt a legnagyobb sztori.
USA, 23:20

Az amerikai médiában 2015-öt az Iszlám állam tevékenysége és az USA Legfelső Bíróságának melegházasságot legalizáló döntése vitte.

Az AP száz amerikai szerkesztőt és hírigazgatót kérdezett meg arról, hogy mik voltak az idei év legjelentősebb történései.

A szavazataik alapján összeállított lista első helyén az Iszlám Állam tevékenysége, közte az orosz utasszállító felrobbantása és a bejrúti és párizsi terrorakciók, illetve a szervezet elleni, fokozódó nemzetközi katonai erőfeszítések végeztek.

A novemberi 130 halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás külön elemként szerepelt a listán, ez a – Da'es által magára vállalt – merénylet az amerikai szerkesztők szerint a harmadik legfontosabb hírnek számítottak 2015-ben.

Viszont nem is az az USA-ról lenne szó, ha nem az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának azon júniusi döntése végzett volna a második helyen, amely kimondta: az azonos nemű pároknak jogukban áll házasságot kötni bárhol az ország területén az amerikai alkotmány értelmében.

Az amerikai szerkesztőket kevésbé hatotta meg az európai migránsválság, amit így csak a tizedik helyre tettek, míg a klímaváltozás témája a nyolcadik, az amerikai elnökválasztási kampány a hetedik helyet kapta.

A lista többi helyét az egyesült államokbeli társadalmi-politikai kérdések uralják. Negyedik lett az amerikai fegyveres támadások megszaporodása, ötödik a feketék elleni rendőri erőszak, hatodik az amerikai terrorfélelmek növekedése, kilencedik pedig a charlestoni mészárlás, amely során egy feketék látogatta templomban egy rasszista támadó kilenc hívőt lőtt agyon.


Az AP 1936 óta állítja össze a legfontosabb hírek listáját. Az első szavazás élén VIII. Eduárd brit király lemondása végzett, tavaly pedig azok az amerikai incidensek álltak az első helyen, amelyek során fegyvertelen feketéket öltek meg rendőrök intézkedés során Fergusonban és másutt.

(AP, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére