Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rogán: a bevándorlók helyett a családokra költsünk

888.hu

2015.12.22. 12:55

Több mint egy országnyi migráns érkezett Európába.
BUDAPEST, 12:30

Több mint egy országnyi migráns érkezett Európába.

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a 180 perc című műsorában azt mondta,

egy országnyi ember érkezett eddig az EU-ba.”

Rogán szerint miközben 1 millió 550 ezer illegális bevándorló érkezett az unió területére, a legkisebb tagállam lélekszáma ennél kevesebb. Hozzátette, egyre többen látják be az unió vezetői közül, hogy Orbán Viktorra kell hallgatni abban, hogy Európa határait közösen kell megvédeni.

A kormány álláspontja továbbra is az, hogy a bevándorlás növeli a terrorveszélyt. Hozzátette, ha egy másik országból, teljesen eltérő kultúrájú embereket telepítenek be, az komolyan fenyegeti az unió belső összetartozását.

A miniszter a Kossuth Rádióban kifejtette, a kerítés nem végleges megoldás, de amíg Szerbiába és Horvátországba ezrek áramlanak, be addig hazánk fenntartja a készültséget. Szerinte a népességfogyás kihívás Európa számára és fiatal munkaerő Spanyolországban is bőven rendelkezésre áll.

A magyar kormány a bevándorlók helyett inkább a magyar családokra költi a pénzt.

Jelenleg 4300 forintba kerül naponta egy menekült ellátása, de ha menekült státuszt kap, akkor havonta 85 ezer. A gyerekek után pedig további 25 ezer forintot kapnának az államtól. Magyarország azonban inkább az otthonteremtési támogatásba kívánja fektetni ezt a pénzt, amelynek célja, hogy minden magyar családnak saját otthona legyen. Ez nem csak a családoknak, de magyar gazdaságnak is jó.

Az ellenzék tiltakozására csak annyit mondott, meg kell nézni, hogy akik tiltakoznak korábban több mint duplájára növelték a lakásépítés áfáját.

(MTI, MR1)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére