Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyetemistákat lõttek le az izraeli katonák

Sümeghi Lóránt

2015.12.21. 14:23

Kilenc palesztin egyetemista vesztette életét a legutóbbi összecsapásokban, miután izraeli katonák elfoglaltak egy palesztin mûszaki egyetemet.
TULKAREM, 14:23

Kilenc palesztin egyetemista vesztette életét a legutóbbi összecsapásokban, miután izraeli katonák elfoglaltak egy palesztin műszaki egyetemet.

Ciszjordániában, a hónapok óta tartó véres összecsapások miatt már 115 palesztin vesztette életét, amelyből az izraeli hatóságok szerint 79 személy félkatonai tevékenységet látott el. Azonban a kilenc agyonlőtt egyetemista egy, a zsidó állam hadserege által lebonyolított műveletben vesztette életét.

Szemtanúk szerint kövekkel dobálták a hadsereg tagjait, tiltakozván az egyetem elfoglalása és az egyre agresszívebb izraeli katonai nyomás ellen. Továbbá egy mentőápoló is megsérült, amikor a lőtt sebekkel ellátott diákokat menteni próbálta. Szakértők tagadják, hogy a jelenlegi rendbontás „intifada”, azaz palesztin forradalom lenne, azonban a helyzet valóban több mint aggasztó.

Az erőszakos támadások kiváltó okai a palesztinok szerint, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet a Jeruzsálem óvárosában található Mecsetek terén.

Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére