Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erõszakos kvótajátszma

Horváth József György

2015.12.19. 16:29

A német külügyminiszter jogi útra vinné a migránsok szétosztását.
BERLIN, 16:15

A német külügyminiszter jogi útra vinné a migránsok szétosztását.

Ha másként nem megy, jogi úton kell tisztázni az Európai Unióban a menekültválságból fakadó terhek tagállamok közötti elosztásának ügyét"

- mondta Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter.

A német diplomácia vezetője szerint az Európai Bizottság a héten jó és ambiciózus javaslatokat terjesztett elő erről, így most Németország valamennyi partnerének, köztük a tehermegosztás kérdéséhez tartózkodóan viszonyuló partnereknek is az a felelősségük, hogy gyorsan és következetesen végrehajtsák a menekültválsággal összefüggő közös döntéseket.

Steinmeier szerint, ha valamely tagállam kormánya nem tartja magát ezekhez a döntésekhez, akkor az ilyen esetekre előírt jogi úton kell tisztázni a dolgokat.

Ez nem szép, de ha nincs más megoldás, így kell lennie, és Szlovákia így is akarja"

- tette hozzá a külügyminiszter.

Mindazoknak, akik vonakodnak, tudniuk kell, hogy mi forog kockán: a nyitott határok Európában. A szolidaritás nem egyirányú utca"

A német szociáldemokrata párt politikusa a menekültválsággal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy az EU területére érkező menekülthullám történelmi nagyságú, így nem lehetett számítani arra, hogy semmi perc alatt, mágikus kézrátétellel kezelhetővé válik a helyzet. Steinmeier pár menekültválsággal kapcsolatos közhelyet is felvetett.

Nem segít semmi más, csak egy közös, európai uniós megoldás, amelyben mind a 28 tagország részt vesz. Vannak, akik Németországra mutogatnak és a szemünkre vetik, hogy csakis a befogadás német kultúrája (deutsche Willkommenskultur) miatt áramlik Európába másfél millió menekült Szíriából és Irakból, holott a legtöbben nem önszántukból hagyták el hazájukat és családjukat, hanem az erőszak és barbárság, a háború és halál elől menekülve. Erkölcsi kötelességünk és európai felelősségünk menedéket nyújtani a rászorulóknak"

- mondta a német külügyminiszter.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére