Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A románok nem kérnek az osztrák zsarolásból

Nagy Gábor

2015.12.18. 14:18

A román miniszterelnök az osztrák kancellár, Werner Faymann interjúrájára reagált Brüsszelben.
BRÜSSZEL, 14:18

A román miniszterelnök, Dacian Ciolos szerint az Európai Unió tagállamainak szolidaritását nem lehet fenyegetésekkel elnyerni.

Werner Faymann a Die Welt című német lapban nemrég megjelent interjújában megjegyezte, hogy bizonyos tagállamoknak – akik vonakodnak a menekültek szétosztásától – csökkenteni kéne a támogatását.

Az osztrák kancellár a lapnak elmondta, a "szolidaritás nem egyirányú utca", és aki több pénzt szeretne kapni az uniós költségvetésből, mint amennyit befizet, az nem teheti meg, hogy "egyszerűen lapít", amikor a migránsok "méltányos elosztásáról" van szó.

Hozzátette azt is, hogy akik mégis vonakodnak, azok az uniós költségvetés finanszírozását is megkérdőjelezik, és a nettó befizetőknek, mint például Ausztriának

nagyon megnehezíti, hogy továbbra is ilyen sok pénzt fizessenek be a közös kasszába"

– tette hozzá az osztrák kancellár.

Az Agerpres román hírügynökség által idézett román kormányfő rámutatott arra, hogy Románia elutasítja a fenyegetéseket, amelyek olyan kérdésekben fogalmazódnak meg, amire az uniónak közös választ kell adni.

Ciolos hozzátette, hogy a csütörtöki EU-csúcson az osztrák kancellár elképzeléséről nem volt szó, ezért mindezt Faymann személyes véleményének tekinti.

Értem, hogy nagyobb szolidaritásra van szükség, de Románia jelezte már, hogy szolidáris Európával azzal a feltétellel, hogy a migrációs kérdést a gyökerénél kezeljék az ellenőrizetlen bevándorlás megfékezése érdekében"

– jelentette ki a román kormányfő Brüsszelben.


Románia ellenzi a migránsok szétosztására vonatkozó kvótarendszert. Bukarest szeptemberben az uniós belügyminiszterek fórumán Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával együtt a kötelező kvótarendszer ellen szavazott.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére