Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva: megrongálták a lelõtt vadászbombázó fekete dobozát

Nagy Gábor

2015.12.18. 13:48

Az orosz védelmi minisztérium illetékesei pénteken nyitották ki a lelõtt orosz bombázó fekete dobozát újságírók és diplomaták jelenlétében.
MOSZKVA, 13:48

Oroszország és Törökország viszonya a november 24-i incidens miatt továbbra is rendkívül feszült.

Moszkva az esetet követően komoly gazdasági szankciókat vezetett be Törökországgal szemben, az orosz elnök pedig egyenesen azzal vádolta Ankarát, hogy bombázójuk lelővésésével ”hátba szúrták Oroszországot.”

Pénteken az orosz szakértők a nyilvánosság előtt kinyitották a bombázó fedélzeti adatrögzítőjét.

Egy orosz szakértő elmondta, hogy az adatrögzítő eszköz a gép hátsó részén volt beszerelve, és súlyosan megsérült a török levegő-levegő rakéta és a földhöz csapódás miatt.

Továbbá az is látható, hogy az adatrögzítő chipjeit a helyszínen megrongálták.

A hivatalos szakértők azt ígérik, hogy az eszköz hivatalos vizsgálatát igyekeznek még a hétvégén elvégezni, a várható eredményeket pedig hétfőn fogják bemutatni. Moszkva reméli, hogy a vizsgálatot követően fény derül az incidens minden részletére.

Az álláspontok azonban ütköznek, ugyanis...
Törökország szerint az oroszok bombázója megsértette a légterüket, a gép pilótái pedig nem vették figyelembe a törökök figyelmeztetését, miszerint azonnal hagyják el légterüket. Ezzel szemben az oroszok szerint bombázójuk egyáltalán nem hagyta el a szíriai légteret és nem sértette meg a törökök légterét, valamint az orosz pilóták semmilyen figyelmeztető jelzést nem kaptak a török légierőtől.

(Reuters)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére