Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szélsõjobbos az év politikusa

Sümeghi Lóránt

2015.12.15. 14:47

A holland Szabadságpárt elnökét, Geert Wilders-t választotta meg az év politikusának egy holland kereskedelmi csatorna, egy szavazás alapú felmérés után.

A szélsőjobboldali, populista, euroszkeptikus és iszlamofób politikus nem csak ékes hajkoronájáról, hanem megosztó kijelentéseiről is hírhedt. Legmarkánsabb nyilatkozatai közé tartozik, amikor a Koránt a Mein Kampf-hoz hasonlította, továbbá többször hangoztatta, hogy a holland határokat hermetikusan le kellene zárni annak érdekében, hogy megakadályozzák az iszlám inváziót.

A választói attitűdöt, ha nem is hűen, de mindenképpen tükrözi, hogy a holland televíziónézők döntően őt tartják a legnépszerűbbnek. Hollandiában egyébként rendkívül sok – főleg marokkói – muszlim él, akik gyakran kerültek összetűzésbe a liberális nyugati kultúrával, amikor a homoszexualitás, a legális marihuána használat, vagy a keresztény vallási szokások ellen emeltek szót.

A nacionalista Wildersnek egyébként furcsa kapcsolata van a külföldiekkel és az eltérő kultúrákkal, lévén, hogy magyar származású felesége van, Márfai Krisztina személyében. Azonban a keményvonalas politikus egyáltalán nem tervezi, hogy mérséklődjön, népszerűségének köszönhetően Hollandia negyedik legerősebb pártjának elnökeként tevékenykedik. 

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére