Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botkáék titkolóznak

Horváth József György

2015.12.12. 15:56

A szegedi városvezetés még mindig nem reagált a parkolási botrány lényeges részleteire.
SZEGED, 15:25

A szegedi városvezetés még mindig nem reagált a parkolási botrány lényeges részleteire.

A szegedi MSZP-s vezetésű önkormányzat a Magyar Idők kérésére sem volt hajlandó bemutatni azokat a számlákat, amelyek a több mint háromszáz, ingyenes parkolást biztosító bérlet kifizetését igazolják. Azt sem árulták el, hogy milyen jogszabályok tették lehetővé az ingyenbérletesek listájáról való döntést a Botka László nevével is fémjelzett vezetői értekezletnek.

A Magyar Idők szerdán arról írt, hogy Szegeden 2008 és 2012 között összesen több mint 300, ingyenes parkolásra feljogosító bérletet osztottak ki bűncselekménygyanús körülmények között. Arról, hogy ki lehetett részese a körnek, a vezetői értekezlet döntött, melyet feltételezhetően Botka László polgármester vezetett.

A kérdéses időszakban a testület tagja volt Botka László polgármester, Solymos László, Szentgyörgyi Pál és Nagy Sándor alpolgármesterek, Mózes Ervin címzetes főjegyző, valamint Szabó Sándor kabinetfőnök, aki jelenleg MSZP-s ­országgyűlési képviselő. A több száz ingyenbérlet értéke a korábbi évek tarifái szerint akár a 100 millió forintot is elérheti. Az ügyben hűtlen kezelés miatt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztálya nyomoz. Az eljárásnak jelenleg két gyanúsítottja van.

Az ügyre reagált a Fidesz szegedi frakcióvezetője, Nógrádi Tibor, aki szerint Botka Lászlónak válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy 2013. január 1-jét megelőzően – a városért dolgozó képviselőkön és az állami szerveken kívül is – ki, milyen jogcímen, milyen alapon kapott ingyenes parkolóbérletet, hiszen azt korábban nem szabályozta önkormányzati rendelet.

Nógrádi azt is megemlítette, hogy a kereszténydemokrata Haág Zalán 2010-ben helyben kezdeményezte a Huszár Mátyás- és az alsó rakparton való parkolás ingyenessé tételét, akkor a baloldali képviselők aggodalmukat fejezték ki, hogy ez a döntés jelentős bevételkiesést fog okozni az SZKT parkolási üzletágánál.

Vajon miért nem voltak ilyen érzékenyek akkor, amikor valakik az ingyenes parkolóbérletek kiosztásáról döntöttek?"

– tette fel a kérdést Nógrádi Tibor, aki a Fidesz helyi elnöke is a frakcióvezetőség mellett.

Bohács Zsolt, Szeged 1-es számú egyéni választókerületének fideszes elnöke szerint valaki nem mond igazat.

A város azt nyilatkozta, hogy minden szabályszerűen történt, miközben tudomásom szerint az ügyben nyomozás folyik."

– mondta a politikus.

Botkáék személyesen még mindig nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban, egyedül a város a honlapján hozták nyilvánosságra azoknak a névsorát, akik 2008 és 2012 között ingyenbérletet kaptak. Az SZKT által üzletpolitikai kedvezménnyel biztosított parkolóbérletek kedvezményezettjei és városi funkciójuk 2008-2012 című blokkban mindenki letöltheti a névsort.

A nevek között szerepel Ujhelyi István egykori országgyűlési képviselő, 2014-től az MSZP EP-képviselője is – két bérlettel. A listán helyet kapott még Kozma József és Géczi József volt országgyűlési képviselők, valamint Dr. Solymos László, Botka László jobbkeze, szegedi alpolgármester is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére