Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2015.12.11. 19:59

Legyõztük a japánokat; az EU átvenné a határõrizetet; Szijjártó keményen bírálja az uniót. Az este legfontosabb hírei.
1. Újabb győzelem a dániai kézilabda VB-n

A keddi Montenegró elleni súlyos vereség után, a magyar kézis lányok először szerdán a házigazda dánokat, pénteken pedig a japán kézilabda válogatottat verték meg a csoportmérkőzések utolsó fordulójában. A magyar válogatott összesítésben eddig 5 meccsén 4 győzelmet aratott. Az utolsó mérkőzésen, a japánok ellen 31-21-re nyertünk. Így 8 ponttal a csoport élén várjuk a Dánia-Montenegró és Tunézia-Szerbia mérkőzések eredményét. A magyar női kézilabda válogatott nyolcaddöntőbe jutása már biztos, de egyenlőre nem tudni pontos időpontot és azt, hogy kikkel játszunk a negyeddöntőbe kerülésért.

2. Az EU átvenné a határok őrizetét

A Financial Times értesülései szerint az Európai Bizottság a jelenlegi Frontex rendszer helyett egy olyan állandó határőrizeti szerv létrehozására készül javaslatot tenni, amelynek jogában állna átvenni az Európai Unió külső határainak őrizetét, akkor is, ha valamely tagállam kormánya ezt ellenzi. Amennyiben ez igaz, az unió ezzel a lépéssel eddigi legnagyobb hatáskör átcsoportosítását hajtaná végre, ezzel aláásva a tagállamok nemzetállami szuverenitását és hatásköreit. A gazdasági lap szerint az új egység bevetésében az Európai Bizottságé lenne a döntő, utolsó szó. Az Európai Bizottság migrációügyi biztosa szerint a menekültválság megmutatta az EU jelenlegi határrendészeti rendszere, vagyis a Frontex korlátait, ezért új alapokra kell helyezni az uniós határvédelmet.

3. Szijjártó keményen nekiment az uniónak

A magyar külügyminiszter szerint egyedül a magyar modell működik a bevándorláskrízis kezelésében. Hangsúlyozta, hogy az EU-nak ideje lenne a tettek mezejére lépnie, ugyanis jelenleg egy olyan állam, Macedónia védi meg az unió határait, amely nem is tagja az integrációnak, és közben az EU még csak nem is támogatja. Szijjártó szerint soha nem volt ilyen fontos a visegrádi országok összefogása, mint most, a migránskrízis kezelésében. A külgazdasági és külügyminiszter szerint a több mint fél éve húzódó krízisre eddig csakis az EU képmutató és alkalmatlan politikája miatt nem születhetett válasz. Mindeközben az uniós országok kapacitásai is végesek. Már Ausztria is kitenné a "megtelt" táblát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére