Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel a hibás a szélsõjobb térhódításáért

888.hu

2015.12.11. 16:31

Ezt állítja Sigmar Gabriel német alkancellár, aki pénteken arról is beszélt, hogy nem szabad kirekeszteni azokat az országokat, amelyek nem akarnak befogadni menekülteket.
BERLIN, 16:30

Ezt állítja Sigmar Gabriel német alkancellár, aki pénteken arról is beszélt, hogy nem szabad kirekeszteni azokat az országokat, amelyek nem akarnak befogadni menekülteket.

Gabriel, aki egyben a szociáldemokrata párt elnöke, nem ért egyet azzal, hogy kevesebb támogatást kapjanak azon országok, amelyek nem hajlandóak menekültek befogadására. Korábban többek között Martin Schulz EP-elnök is ezzel próbálta zsarolni a lengyeleket.

Az alkancellár őszintén bevallotta, új megközelítésre van szükség, mert nemcsak a kelet-európaiak, hanem az unió legtöbb tagállama

őrültnek nézi őket menekültpolitikájuk miatt.

Azért pálfordulásról szó sincs, a második számú koalíciós párt továbbra is elutasítja a befogadható menekültek számának korlátozását, de lassítani akarja a folyamatot. Ehhez jobban kell ellenőrizni az unió külső határait, javítani kell a menekülttáborok körülményeit, és meg kell oldani a szíriai konfliktust.

Az európai szocdemek legfontosabb feladata a nacionalista jobboldal elleni harc

Gabriel szerint ők "Európa ellenségei", mert az együttműködés helyett a megosztást, az integráció helyett a kirekesztést, a megbékélés helyett a nacionalizmust, az emberiesség helyett a nyílt rasszizmust választják. A franciák és lengyelek mellett kiemelten beszélt rólunk, ugyanis szerinte 

Magyarországon az európai értékekkel szembehelyezkedő jobboldal kormányoz.

Merkelbe is belerúgott

A francia Nemzeti Front előretöréséhez szerinte hozzájárult a Merkel nevéhez fűződő, megszorításokra épülő gazdaságpolitika, pedig ennek a veszélyeire ő mindig figyelmeztette a kancellárt. Nagy szégyennek nevezte azt is, hogy Merkel és az európai jobboldal eltűri, hogy a francia konzervatívok nem fognak össze a szocialistákkal a szélsőjobb ellen.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére