Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aggódnak és fegyverkeznek a németek

Bertha László

2015.12.11. 06:30

Hatalmas a kereslet a paprika spray, a kábító fegyverek és a gázpisztolyok iránt Németországban.
BERLIN, 06:30

Hatalmas a kereslet a paprika spray, a kábító fegyverek és a gázpisztolyok iránt Németországban.

A német fegyverkereskedők csoportjának felmérése szerint a németek egyre gyakrabban vásárolnak önvédelmi eszközöket. A polgárok szerint, ha egy terrortámadás megtörténhet Párizsban, akkor bizony Németországban is előfordulhat ilyesmi.

A legnépszerűbb termékek között megtalálhatjuk a késeket, a pisztoly utánzatokat, de az utóbbi időkben már egyre keresettebbnek számítanak az éles lőfegyverek is. A szövetség szerint az értékesítési volumenük megduplázódott az előző évhez képest.

A kereslet olyan magas volt a kábító fegyverek és paprika spray-k iránt, hogy néhány városban átmenetileg a készletek is teljesen elapadtak.

A telefonos felmérés azt is megállapította, hogy egyre több ember kér korlátozott fegyvertartási engedélyt, amellyel gáz- és különböző jelzőpisztolyt tarthatnak maguknál. Ennek kiváltása mintegy 50 euró; 18 éves kor felett pedig bármelyik német állampolgár kérheti.

Ilyen engedéllyel 2005-ben 2710 fő rendelkezett Kölnben, amit nem mellesleg az iszlamisták egyik németországi központjaként tartanak számon. A város rendőrségének szóvivője ezzel kapcsolatban megerősítette, hogy 2010 óta átlagban 150 ilyen engedélyt adtak ki évente, de ez a szám 2015-re megduplázódott.

A fegyverkereskedők szerint ennek oka egyértelműen az, hogy megnőttek az állampolgárok önvédelmi igényei. A bevándorlási válság miatt a rendőrök hihetetlenül túlterheltek Németországban, ezt pedig az állampolgárok is érzékelik, ami ugyancsak hozzájárulhat a félelmek erősödéséhez – mondta Rainer Wendt, a rendőri szakszervezet elnöke, majd megnyugtatásként elmondta:

Németország az egyik legbiztonságosabb ország a világon.”

A nagy számban érkező migránsok, illetve a terrortámadások után a németek elbizonytalanodtak, de Wendt szerint ezekkel a fegyverutánzatokkal csak a félreértések száma fog megnőni, hiszen könnyedén félreérthetik a hatóságok. A szakszervezet vezetője elárulta, hogy sokkal jobb, ha kéznél van a mobiltelefon, amivel vészhelyzet esetén hívhatjuk a rendőrséget.

(Deutsche Welle)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére