Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A bevándorlás komoly gazdasági válsághoz vezethet

Sümeghi Lóránt

2015.12.08. 10:20

Jelentõs gazdasági gondokkal fog küszködni Európa, amennyiben nem tudja megfékezni a rázúduló migráns-hullámot.
STOCKHOLM, 10:20

Jelentős gazdasági gondokkal fog küszködni Európa, amennyiben nem tudja megfékezni a rázúduló migráns-hullámot.

Rendkívül negatív következményekkel járhat az a felelőtlen politika, amellyel az Unió közel egy millió kétes iskolázottsággal rendelkező bevándorlót engedett be Európába, miközben még mindig a 2008-as gazdasági recesszió utóhatásait nyögi.

A legrosszabb pillanatban tört ki az illegális bevándorlók okozta krízis Európában, hiszen az „öreg kontinens” még nem lábalt ki igazán a gazdasági recesszióból, így a két válság együttesen gyakorol negatív hatást Európára" 

– fogalmazta meg aggodalmait Angus Deaton, az idei év Nóbel-díjas közgazdásza.

A tudós szerint a legnagyobb problémát az okozza a bevándorlókkal kapcsolatban, hogy míg a pénzügyi válságra voltak bevált, többvariációs megoldási stratégiák, addig a migráns-hullám kérdéskörének megoldása rendkívül bizonytalan, egyfajta sötétben tapogatózás.

Az instabil, küszködő és lassú gazdasági növekedés veszélyes elegyet képez, amennyiben demográfiai robbanással találkozik”

– intette óva a hallgatóságot a professzor.

Az Unióban nem eltitkolt tény, hogy többek között Görögország, Spanyolország, Portugália, Olaszország és Írország is rendkívüli financiális gondokkal küzd, amely már jócskán veszélyezteti az európai, gazdasági stabilitást.

A közgazdász arra is felhívta a figyelmet, hogy ezeknek a financiális elemeknek politikai vetületük is van, amely legfőképpen a szélsőséges pártok növekedésében testesül meg. Így nem is meglepő, hogy ha Franciaországban, Németországban és Svédországban – a bevándorlók által legsúlyosabban érintett országokban – növekedésnek indultak a radikális mozgalmak.

(Bloomberg)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére