Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így tûnt el Peking

888.hu

2015.12.08. 09:40

A kínai fõvárosban akkora a szmog, hogy az emberek az orrukig se látnak.
PEKING, 9:40

A kínai fővárosban akkora a szmog, hogy az emberek az orrukig se látnak.

Hétfőn első ízben jelentették be a szmogriadó legmagasabb szintű, vörös riasztását, Pekingben, ami azt is jelenti, hogy az autókat egy részét leparancsolják az utakról, és mindenkinek azt ajánlják, hogy amennyiben teheti maradjon otthon.

A pekingi önkormányzat két éve hagyta jóvá és vezette be a légszennyezés mértékével arányos rendkívüli intézkedések rendszerét, amelyet négyfokozatú skálához (kék, sárga, narancs és vörös) rendelt.

A hivatalos indoklás szerint az illetékesek azért döntöttek így, mert az országos meteorológiai központ három egymást követő napon át nem szűnő füstködöt jósolt, átlagosan 300-as érték feletti levegőminőségi mutatóval.  

A pekingi vörös riasztás kedd reggel 7 órától csütörtökön éjfélig lesz hatályban, a meteorológusok arra számítanak, hogy csütörtök délután egy érkező hidegfront kiviszi a szmogot a városból.

 

 

 

 


A vörös riasztás bevezetésére mindössze két hétre az ENSZ 21. klímakonferenciája után került sor, ahol a részt vevő 195 ország globális klímavédelmi egyezményt próbált meg tető alá hozni. A rendezvényen Hszi Csin-ping kínai elnök találkozott Barack Obamával, az USA elnökével, akik reményüket fejezték ki, hogy új megállapodás születhet az éghajlatváltozás ügyében.

Pekingben és Észak-Kína jelentős területein a múlt héten már rendkívül súlyos volt a légszennyezés; egyes térségekben a 600-at, másutt a 900-at is meghaladta a PM2,5 mutató, amely az egy köbméter levegőben található, a tüdőből nem vagy csak nehezen kiürülő apró porszemcsék koncentrációját mutatja. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása az egészségügyi határértékre 25.

(WSJ, MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére