Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2015.12.08. 07:59

Megtiltanák a muzulmánok beutazását az USA-ba; Merkelt tovább támadják; Venezuelában gyõzött az ellenzék. A nap legfontosabb hírei.
1. Trump bezárná Amerikát a muszlimok előtt

Megtiltaná a muszlimok beutazását az Egyesült Államok területére Donald Trump vezető republikánus elnökjelölt. A politikus kijelentette: le kell állítani a muszlimok belépését az országba, mivel többségük gyűlöletet érez az amerikaiak iránt. A Fehér Ház szerint Trump megnyilvánulásai szembemennek az amerikai értékrenddel. Az amerikai hírszerzés információi szerint azonban iszlamista szélsőségesek az amerikai menekültprogramot felhasználva próbálnak meg bejutni az Egyesült Államokba.

2. Tovább gyengül Merkel

Angela Merkel német kancellár menekültpolitikáját a CDU gazdasági tanácsának főtitkára bírálta. Wolfgang Steiger irányváltásra szólította fel a Merkelt, ugyanis szerinte a kancellár felelős a bevándorlók tömeges beáramlásáért. A párt gazdasági tagozata szerint be kell vezetni a befogadható menekültek felső létszámhatárát nemzeti és uniós szinten is, valamint a szövetségi kormánynak sürgősen gondoskodnia kell a Németországba érkező bevándorlók számának csökkentéséről.

3. Kikaptak a szocialisták Venezuelában

A vasárnapi parlamenti választásokon16 év után először sikerült a venezuelai ellenzéknek többséget szereznie. Ráadásul a Demokratikus Egység Kerekasztala (MUD) pártszövetség feltehetően kétharmados többséggel rendelkezik majd a parlamentben. Így akár a venezuelai alkotmányt is módosíthatják, illetve a legfelsőbb bíróság tagjait is eltávolíthatják. Nicolás Maduro venezuelai elnök elismerte pártja – az Egyesült Szocialista Párt – vereségét, amit az országban kialakult körülményekkel magyarázott. Hozzátette: az ellenzék összeesküdött a szocialista forradalmának megingatására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére