Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb bombázás Szíriában

Sümeghi Lóránt

2015.12.07. 10:42

Az Iszlám Állam harcosai közül harminckét ember vesztette életét, és további négy szír katona is meghalt a szíriai brit-német-amerikai légicsapásokban.
RAKKA, 9:30

Az Iszlám Állam harcosai közül harminckét ember vesztette életét, és további négy szír katona is meghalt a szíriai brit-német-amerikai légicsapásokban.

A vasárnap végrehajtott légicsapás volt az első, amelyet a nemzetközi koalíció szír területen végzett. Az Iszlám Állam fővárosának tartott Rakka területét több mint 15 rakétatalálat érte, amely egyben a szír-iraki útvonal összekötőpontjaként is szolgál.

Amíg a német, amerikai és brit légierőből álló koalíció Irakban és Szíriában többek között olajkitermelő bázisokat is támad, addig Oroszország egy, az érdekei által önkényesen kijelölt séma alapján bombáz.

A nyugati koalíció és az orosz haderők összehangolása kulcsfontosságú, azonban az eltérő politikai érdekek rendkívül megnehezítik a hatékony, célorientált beavatkozások kivitelezését.

Annak ellenére, hogy az Iszlám Állam minden demokratikus országnak ellensége, a NATO tagországok kizárólag Bassár al-Asszád nélkül szeretnék stabilizálni Szíriát. Eközben Oroszország ragaszkodik a szír elnök támogatásához, amelynek keretében nem csak az ISIS állásait vette célkeresztbe, hanem többek között, a nyugat által támogatott felkelőcsoportokat is ellenségként kezeli.

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére