Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megbukott a baloldal Venezuelában

888.hu

2015.12.07. 09:00

Tizenhat év után elõször gyõzött a demokratikus ellenzék Venezuelában. A vereségét már a jelenlegi kormányzópárt is elismerte.
CARACAS, 8:40

Tizenhat év után először győzött a demokratikus ellenzék Venezuelában. A vereségét már a jelenlegi kormányzópárt is elismerte.

Bár még nincsenek hivatalos eredmények, úgy tűnik, a Demokratikus Egység Asztala elnevezésű ellenzéki koalíció megnyerte a venezuelai parlamenti választásokat. Az egyik párt vezetője ugyanis már ki is jelentette: visszafordíthatatlanul győztek a választásokon.

Az eredmények olyanok, amilyenekben reménykedtünk. Venezuela győzött. Ez visszafordíthatatlan."

A helyi országos választási bizottság adatai szerint az ellenzéki Demokratikus Egység Asztala koalíció 99 helyet szerzett meg a 167 tagú parlamentben, míg a szocialisták mindössze 46 mandátumot, de az eredmények még nem véglegesek. 

Ha ez maradna a végső eredmény, az azt jelentené, hogy Hugo Chávez utódjaira, a kormányzó baloldalra komoly csapást mértek az ellenzékiek, hiszen a múlt havi elnökválasztáson is a jobbközép párt jelöltje, Mauricio Macri győzött

A baloldal legyőzése azonban csak akkor járhat kézzel fogható eredményekkel, ha a demokratikus ellenzék megszerzi a kétharmados többséget. Ha nem, akkor továbbra is, legalább 2019-ig el kell tűrniük a baloldali Nicolás Maduro államfő irányítását, hacsak nem tudják népszavazással eltávolítani hivatalából.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére