Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így szórják bombákkal az Iszlám Államot

Horváth József György

2015.12.05. 16:47

Mennyibe kerülnek, mit pusztítanak el, és mennyire eredményesek a légicsapások Szíriában és Irakban.
ALEPPÓ, 16:47

Hónapok óta napi szinten hallunk légitámadásokról Szíria és Irak-szerte. Azt hinnénk, hogy a rengeteg bombázásnak meg is van az eredménye. A terrorellenes koalíció és az USA szíriai és iraki tevékenysége alatt 2015. december 1-ig összesen 59 015 légi bevetés történt, ebből 8573 volt légicsapás vagy bombázás. A héten a britek is beszálltak a buliba, ezzel tovább növelve a légicsapások és a különböző stratégiai légi bevetések számát.

A terrorellenes koalíció tagjai:

USA, Egyesült Királyság, Kanada, Franciaország, Jordánia, Szaúd-Arábia, Törökország, Egyesült Arab Emirátusok. Az Iszlám Állam elleni háborúban Oroszország külön utat jár, támogatva Asszád diktatórikus rendszerét.

A bombázások nagy részét az USA hajtja végre. Az amerikaiak Szíriában 2776 légicsapást végeztek el, míg a koalíció  többi tagja összességében csak 158-at. Irakban az USA eddig 3916, míg a koalíció többi tagja összesítve 1723 légicsapást hajtott végre.

Mennyibe került mindez?

Drága mulatság a háború. 2014. augusztus 8-a óta 5,2 milliárd amerikai dollárba (több mint ezer milliárd forintba) került a különböző légierők bevetése az Iszlám állam ellen. Ez napi 11 millió amerikai dollár (több mint 3 milliárd forint) háborús költekezést jelentett az elmúlt 465 nap alatt.

A légicsapásokban eddig 16 075 célpont, ebből 129 tank, 356 katonai terepjáró, 676 katonai felvonulási terület, 4517 épület, 4942 harci állás, 260 olajkitermelő állás és hálózat, valamint 5195 egyéb célpont semmisült meg.
Akkor hogy lehet, hogy még mindig nem semmisült meg a Da'es?

A fenti számok is tökéletesen bizonyítják, hogy a Da'es nem csak pár sivatagban szaladgáló szélsőséges bolond terroristát jelent. Egy magas szinten kiépült  hálózatról van szó, ami városokat, infrastruktúrákat és hatalmas gazdaságot tömörít. Egy országokon átívelő, kereskedelmi kapcsolatokkal rendelkező szörnyszülött. 

Úgy látszik a bombázás kevés ellenük.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére