Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pakisztán nem engedte vissza kitoloncolt polgárait

Bertha László

2015.12.03. 14:43

Pakisztán megtiltotta 30 Görögországból kitoloncolt migránsnak, hogy elhagyja a repülõgépet, mellyel megérkeztek Iszlámábádba.
PAKISZTÁN, 14:43

Pakisztán megtiltotta 30 Görögországból kitoloncolt migránsnak, hogy elhagyja a repülőgépet, mellyel megérkeztek Iszlámábádba.

A pakisztáni minisztérium közleményében a következő áll:

a belügyminiszter utasítására a Szövetségi Nyomozó Hatóság nem engedte ezeknek a törvénytelenül deportált embereknek és a repülőgép személyzetének a gép elhagyását."

Annak ellenére, hogy korábban minden kérdést tisztázott az ország az európai biztossal, a pakisztániak szerint megsértették a törvényeket, ami „megengedhetetlen”. A bérelt utasszállítóval 19 olyan migráns utazott, akiknek kitoloncolását jogosnak minősítették, de a maradék 30-nak vissza kellett fordulnia a repülőgéppel.

Azt nem tudni pontosan, hogy a pakisztániak mégis milyen konkrét okból utasították vissza saját állampolgáraik leszállását a repülőgépről. Az eset mindössze egy héttel azután történt, hogy az unió migrációügyi biztosa megegyezett a pakisztániakkal az illegális bevándorlók újbóli visszafogadásáról.

A pakisztáni belügyminiszter még november elején jelentette be az egyezmény felfüggesztését Nagy-Britannia kivételével, mert szerintük visszaéléseket követtek el az érintett országok.

Az uniós statisztikák alapján évente mintegy 50 ezer pakisztáni érkezik az Európai Unióba legális úton. Mióta Macedónia csak a szíriai, iraki és afgán állampolgárokat engedi be Görögországból, azóta a görög oldalon több ezren torlódtak fel – köztük rengeteg pakisztáni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére