Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tûzijátékból bomba

888.hu

2015.11.29. 17:50

A párizsi merénylõk egy francia boltban szerezték be a pokolgépek alkatrészeit.
PÁRIZS, 17:55

A párizsi merényletek egyik elkövetője egy párizsi tűzijáték boltban vette a brutális támadásokhoz használt öngyilkos szerkezetek detonátorait.

Salah Abdeslam, akit azóta is hatalmas erőkkel üldöznek a hatóságok, 10 darab elektromos távirányítót vásárolt egy a francia főváros északi részében található, tűzijátékokra specializálódott boltban, miután azok megbízhatóságáról kérdezősködött – írja a Le Parisien francia lap.

Ez azt a feltételezést támasztaná alá, hogy a novemberi terrorista támadást az Iszlám Állam terroristái aprópénzből követték el.

A bolt tulajdonosa azután értesítette a hatóságokat a terrorizmus elleni segélyvonalon keresztül, hogy Abdeszlam képe a merényletek után széleskörűen ismertté vált.

A Le Parisien szerint a szökésben lévő terroristáról, aki a 130 ember halálát okozó támadásuk után visszamenekült Brüsszelbe, több köztéri kamera is felvételt készített abban a kerülteben ahol a bolt is található.

Azonban a francia rendőrség bár elismerte, hogy a nyomozás kapcsolatot derített fel a bolt és a merényletek között, azt nem erősítették meg, hogy Abdeslam vette volna azokat a detonátorokat, amiket a támadók használtak.


A hatóságok még múlthéten találtak egy szemetesládába dobott robbanóövet a Párizs déli részén fekvő Montrouge elővárosban. A pokolgépet gyújtószerkezete nélkül hagyták a köztéri kukában, pont azon az útvonalon, ahol a hatóságok szerint Abdeslam menekült.

A rendőrség feltételezése szerint Abdeslam azt tervezte, hogy felrobbantja magát, de valamiért ezt nem tette meg, egyelőre nem tudni miért.

(TheTelegraph)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére