Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Németországban bujkálhat a párizsi merénylõ

888.hu

2015.11.24. 16:44

Salah Abdeslam feltehetõen a németeknél próbálja meghúzni magát.
NÉMETORSZÁG, 17:05

A helyi rendőrség akciót indított Németország északnyugati részén fekvő Minden-Lübbecke járásban, hogy elfogják a párizsi merényletekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslamot.

A hatóság közleménye szerint bejelentés érkezett hozzájuk arról, hogy Salah Abdeslam a környéken tartózkodhat. Azonban "első intenzív nyomozati lépések" során nem találtak erre utaló jeleket, de az akció még nem ért véget – áll a rendőrség a nyilatkozatában.

A rajtaütésről elsőként beszámoló Westfalen-Blatt című regionális lap az online kiadásában azt írta, hogy a rendőrök a Rahden-Varl nevű településen kezdték keresni a párizsi támadások feltételezett elkövetői között számon tartott Salah Abdeslamot, és egy szupermarket parkolójában őrizetbe vettek egy férfit, akinek kiléte egyelőre nem ismert.

Rahden-Varl Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekszik, Bielefeld közelében, a belga határtól nagyjából 150 kilométerre.
Salah Abdeslam Belgium első számú körözött személye, a gyanú szerint még a november 13-án végrehajtott párizsi támadások éjszakáján jutott át Belgiumba.
A francia fővárosban hét helyszínen elkövetett merényleteknek 130 halálos áldozatuk volt.

Abdeslammal kapcsolatban hétfőn merült fel, hogy Németországban húzta meg magát, miután egy BMW-ben Liege mellett meglépett egy közúti ellenőrzés elől. Hétfő estére kiderült, hogy a BMW-ben nem ő utazott, ám azt a belgák továbbra sem tudják, vajon elhagyta-e az országot, de attól tartanak, támogatói az országban rejtegetik.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére