Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden ötödik brit muszlim támogatja a dzsihádistákat

Bertha László

2015.11.23. 15:40

A riasztó számok ellenére a brit dzsihádisták támogatottsága csökkenõ tendenciát mutat.
LONDON, 15:40

Minden ötödik Nagy-Britanniában élő muszlim szimpatizál a Szíriában harcoló dzsihádistákkal – áll a Survation közvélemény-kutató cég által elvégzett felmérésben.

A felmérést a The Sun című brit napilap megbízásából készítették. A kutatásból kiderül, hogy a brit muszlimok 5 százaléka „jelentős”, míg 14 százaléka valamiféle szimpátiát érez a dzsihádisták iránt. Némileg megnyugtató az a tény, hogy 71 százalékuk semmilyen rokonszenvet nem tanúsít velük szemben a válaszok alapján.

A riasztó számok ellenére a brit dzsihádisták támogatottsága csökkenő tendenciát mutat. A Sky News hírtelevízió még márciusban rendelt meg hasonló kutatást a témában, akkor a megkérdezettek 28 százaléka szimpatizált az Iszlám Állam fegyveresei között harcoló dzsihádistákkal.

Az Iszlám Állam elleni szíriai brit bombázásokat továbbra is ellenzi a brit muszlimok többsége. A válaszadók 56 százaléka nem, 19 százaléka pedig támogatja a légitámadásokat. A válaszadók a párizsi terrorcselekmények legfőbb okának a nyugati külpolitikát tartják (38 százalék). Hat százalékuk szerint a muszlimok elszegényedése és a nyugati diszkrimináció, 25 százalékuk szerint pedig az a terror fő oka, hogy a Da’es befolyásolja a hátrányos helyzetű fiatalokat.

A megkérdezettek 76 százaléka egyformán fontosnak tartja a brit és a muszlim identitást; 17 százalékuk a muszlim, míg 6 százalékuk a brit önazonosságot tartja fontosabbnak.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére