Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerika listázná a muszlimokat

888.hu

2015.11.23. 14:32

9/11 összehozta, a párizsi terrortámadás összeugrasztotta az amerikaiakat. Egymást túllicitálva akarnak megoldani egy olyan válságot, amihez õk is hozzátették a magukét.

Az európai terrorkészültség rossz emlékeket idéz az amerikaiakban. Szeptember 11 nemzeti egységet és egy erősen patrióta közhangulatot teremtett, most máshogy reagáltak: elindult az egymásra mutogatás és egy csúnya politikai iszapbirkózás.

Muszlim adatbázis, veszett kutyák

Rajtunk számon kérik a demokratikus elkötelezettséget, A szabadság hazájában, szigorúan a politikai korrektség jegyében arról vitatkoznak az elnökjelöltek, hogy nyilvántartásba vegyék-e az amerikai muszlimokat és ki kell-e tiltani a szír menekülteket Amerikából?

Trump szerint pontosan erre van szükség: vezessenek adatbázis az Egyesült Államok muszlim lakosságáról, hogy követni tudják a mozgásukat. Nyilvántartásba kell venni az összes amerikai muszlimot. Megkérdezte egy riporter, hogy miben különbözne ez az eljárás a náci Németországtól, Trump pedig annyit válaszolt:

Maga szerint?”

Trump legfőbb riválisa, az idegsebész Ben Carson a szír menekülteket vette célkeresztbe. Heves viták tárgya, hogy van-e elegendő kapacitásuk az összes menekült ellenőrzésére és a terroristák kiszűrésére. Carson álláspontja a következő:

Ha egy veszett kutya rohangál a környéken, akkor önök valószínűleg nem fognak semmi jót feltételezni arról a kutyáról. Valószínűleg a gyermekeiket sem engedik a közelébe. Ez nem jelenti, hogy minden kutyát gyűlölnek".

 

Republikánus jelöltként Jeb Bushnak is be kellett szállnia a licitbe, szerinte csak keresztény menekülteket lenne szabad beengedni az országba. Ki számít kereszténynek? Aki tudja bizonyítani.

Ha nem tudod bizonyítani, hogy keresztény vagy, akkor te is veszélyt jelenthetsz."

Obama ideges

Obama sem volt formában, a merényletet követő sajtótájékoztatójában együttérző és megrendült helyett frusztrált és ingerült volt.  A legkínosabb az volt, amikor elkezdte mentegetni a saját Szíria-stratégiáját:

Együtt gyászolunk francia barátainkkal, de nem szabad megfeledkeznünk róla, milyen haladást értünk már el Szíriában."

A gyász pillanataiban senki se kíváncsi a mentegetőzésre, nem ezt szeretnéd hallani egy világhatalom elnökétől. Ahogy elkezdték Obamát kérdezgetni, hogy lebecsülte-e az Iszlám Állam jelentette fenyegetést, egyre idegesebb lett.

Az utolsó három kérdésben pont ugyanerre a kérdésre válaszoltam, úgyhogy nem értem, hogy mit akar tőlem hallani."

Az amerikaiak nyugtalanok, teljesen jogosan. A Da'es videóüzenetben fenyegette meg őket, a következő célpont New York lehet. Obama hiába értetlenkedik, világos, hogy mit akarnak tőle hallani az amerikaiak: mentegetőzés és egymásra mutogatás helyett megnyugtató válaszokat.

(CNN)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére