Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Közös veszéllyel állunk szemben"

Bertha László

2015.11.23. 12:03

A brit kormányfõ határozottan támogatja a francia elnök döntését az Iszlám Állam szíriai bombázásáról.
PÁRIZS, 12:03

David Cameron brit miniszterelnök és Francois Hollande francia elnök hétfőn tartott megbeszéléseket Párizsban.

A tárgyalásokat követően Cameron elmondta, hogy határozottan támogatja a francia elnök döntését az Iszlám Állam szíriai bombázásáról, valamint kijelentette, hogy határozott meggyőződése, hogy Nagy-Britanniának is ezt kell tennie.

A brit miniszterelnök szerint közös veszéllyel állunk szemben, emiatt a világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni harcban. Ennek érdekében David Cameron hangsúlyozta, hogy:

mindent meg fogunk tenni, ami tőlünk telik francia barátunk és szövetségesünk támogatására, hogy legyőzze ezt az ördögi veszélyt."

A miniszterelnök elárulta, hogy megállapodtak abban, hogy még komolyabb erőfeszítésekkel és még szorosabban fognak együttműködni az európai országok.

Többet kell tennünk a Szíriából hazatérő külföldi harcosok ártalmatlanításáért. Nevetséges, hogy több információhoz jutunk az Európai Unión kívüli országoktól ahhoz képest, amit a tagállamoktól kapunk."

– mondta David Cameron, utalva arra, hogy Marokkó figyelmeztette a francia titkosszolgálatokat arról, hogy a párizsi terrortámadások feltételezett kitervelője, Abdelhamid Abaaoud Görögországon keresztül visszatért Szíriából Európába, és Franciaországban tartózkodhat.

A brit kormányfő jelezte továbbá, hogy felajánlotta Hollande-nak a Cipruson található brit bázis használatát a francia légierő számára.

Francois Hollande a találkozó után elmondta, hogy a Charles de Gaulle francia repülőgép-hordozó hamarosan a térségbe érkezik, hogy „keményen bombázza az Iszlám Államot”. A hadihajó még szerdán indult el Franciaországból, ezzel megháromszorozva a francia légierő jelenlétét a régióban. Franciaország jelenleg 12 bombázót állomásoztat az Emírségekben, illetve Jordániában, a számuk a lépés következtében 38-ra nő.

Meggyőződésünk, hogy tovább kell folytatni az Iszlám Állam elleni légicsapásokat Szíriában. Erősíteni fogjuk a légicsapásokat, olyan célpontokat fogunk választani, amelyek a lehető legtöbb kárt okoznak ennek a terrorista hadseregnek."

– mondta a francia elnök.

A megbeszélés előtt a két ország vezetője együtt emlékezett meg a Bataclan koncertteremnél a 130 halálos áldozatot követelő merényletekről.

Nagy-Britannia szíriai bombázásáról a héten dönthet a brit parlament.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére