Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogták a párizsi merényletek egyik segítõjét

888.hu

2015.11.21. 10:45

A török hatóságok szerint a marokkói származású férfi térképezte fel a múlt pénteki terrortámadások célpontjait.
ANKARA, 10:45

Elfogott egy marokkói származású belga férfit a török rendőrség, azzal a gyanúval, hogy ő lehetett az, aki a Da'es számára feltérképezte a párizsi merényletek helyszíneit – jelentette szombaton a Dogan török hírügynökség.

A 26 éves Ahmet Dahmanit a tengerparti Antalya egyik luxusszállodájában vették őrizetbe.

Az Associated Press hírügynökség szerint két másik, szíriai férfit egy közeli országúton fogtak el. Õket a gyanú szerint az Iszlám Állam küldte Szíriából, azzal a feladattal, hogy biztosítsák Dahmani biztonságos átjutását a török-szíriai határon. A két férfire a török rendőrök akkor csaptak el, mikor éppen találkozni készültek a marokkói származású belga férfival.

Törökország a jelek szerint átjáróházként szolgált a párizsi terrorcselekményeket elkövető iszlamisták számára, így nem is csoda, hogy Ankara az amerikaiak segítségével próbálja az ország szíriai határszakaszát minél előbb teljesen lezárni.

A Habertürk török televízió egy napja jelentette be, hogy menekültként a törökországi Izmir egyik szállodájában lakott két napig a párizsi nemzeti stadionnál múlt pénteken öngyilkos robbantást elkövető egyik terrorista, Ahmed el-Mohammed, aki Magyarországon is átutazott.

(AP, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére