Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2015.11.20. 19:59

Bamakóban terroristák ejtettek túszokat egy szállodában. Az uniós belügyminiszterek döntöttek a határok védelmérõl, melyet Orbán Viktor is sürget.
1. Túszdráma Bamakóban

Dzsihádista fegyveresek támadtak meg egy szállodát Mali fővárosában, Bamakóban. A terrortámadás következtében legalább 18-an meghaltak a legfrissebb információk alapján. A fegyveresek péntek reggel összesen 170 embert ejtettek túszul. A mali kormány közlése szerint késő délutánra minden túszt kiszabadítottak. Az áldozatok között van egy francia, egy belga és két mali állampolgár is. Helyi katonai források szerint a mentőakció során két túszejtőt megöltek a hatóságok. A támadást az egyik legnagyobb iszlamista terrorszervezet, az al-Kaida vállalta magára.

2. Schengent meg kell védeni

Magyarország a leghatározottabb módon fellép az európai bevándorláspolitika ellen, mert a migráció jelenlegi formája emberéleteket követel Európában – mondta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök szerint olyan országokból érkeznek bevándorlók a kontinensünkre, ahol Európát ellenségnek tekintik a háborús konfliktusok miatt. Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar álláspont továbbra is az, hogy Európa határait meg kell védeni. A kormányfő szavai szerint „Dublin halott, Schengen él”, ami annyit jelent, hogy a dublini szerződést egyre kevesebb ország tartja be, de a schengeni övezet végrehajtására mindenki törekszik. Az övezeten belüli szabad utazáshoz azonban szükség van a külső határok védelmére.

3. Megerősítik az unió határait

Az EU belügyminiszterei döntöttek a határok megerősítéséről, a légi utasok személyi adatainak kezeléséről, valamint a fegyvercsempészek elleni fokozott fellépésről. A kezdeményezést Franciaország indította el a múlt pénteki párizsi merényletek miatt. A francia belügyminiszter a megbeszélés után úgy vélekedett, hogy „erőteljes, operatív döntést hoztak”, ezeknek a döntéseknek a hatása pedig már az év vége előtt érezhető lesz. Magyarország közleményben tudatta, hogy minden olyan lépést támogat, amely révén erősödhet a biztonság az Európai Unióban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére