Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Asszád: a Da'es létrejötte az amerikaiaknak köszönhetõ

Tóth Hanna

2015.11.20. 12:53

A Da'es nem Szíriának, hanem az amerikaiak ellenõrizte Iraknak köszönheti létrejöttét - állítja a szíriai elnök.

Basar El-Asszád nyilatkozott a párizsi terrortámadást követően. A szíriai vezető kifejtette, hogy ugyanúgy együtt éreznek a franciákkal, a libanoniakkal, akárcsak az orosz repülőgép áldozataival és a jemeni néppel.

Arra a kérdésre, hogy úgy érzi-e a szírek is ugyanattól a fajta terrorizmustól szenvednek öt éve Asszád azt válaszolta, hogy nem szabad politizálni az ilyen érzéseket tekintve, ezek nem a nemzetiségről, hanem az emberről szólnak.

Kifejtette, hogy egyes amerikai tisztviselők véleménye szerint, beleértve Hillary Clintont is, az Al-Kaidát az amerikaiak hozták létre a szaúdiak pénzén és a szaúdi vahabita ideológia segítségével.

A Da’es és az Al- Nuszra mind-mind az Al-Kaida nyúlványai. Az Iszlám Állam története Irakban kezdődött 2006-ban és vezetője az a Zarkavi volt, akit aztán később az amerikaiak öltek meg. Így jött létre végülis Irak amerikai felügyelete alatt az Iszlám Állam.

Manapság pedig az a Abu Bakra al-Bagdadi a vezetője, aki amerikai börtönben volt, és aki aztán általuk lett szabadon engedve.

Tehát nem Szíriában kezdődött, hanem Irakban. Ennek beismerése a legfontosabb Asszád szerint a Da’essal kapcsolatban.

(haaretz.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére