Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendkívüli intézkedések Párizsban

888.hu

2015.11.19. 13:31

A franciák mindent elkövetnek azért, hogy megakadályozzanak egy újabb terrorista akciót.
FRANCIAORSZÁG, 13:20

Megszavazta a francia nemzetgyűlés  a rendkívüli állapot három hónapos meghosszabbítását, ráadásul a francia rendőrök mostantól állandó jelleggel, szolgálaton kívül is, önkéntes alapon, viselhetik a fegyverüket.

A francia képviselők jóváhagyták a múlt heti 129 áldozatot követelő párizsi merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot három hónapos meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot. Amennyiben a parlament felsőháza pénteken elfogadja a javaslatot, akkor a rendkívüli állapot november 26-tól február végéig érvényben marad.

A tegnapi bejelentés után, hogy az országos rendőrség és a csendőrség alkalmazottain kívül az önkormányzati alkalmazásban álló rendőröket is fel fogják szerelni fegyverrel, a francia rendőri szakszervezetek kérésére mostantól minden rendőr használhatja a fegyverét az otthona és a munkája közötti útvonalakon is.

Tulajdonképpen azért, hogy a munkaidején kívül kiegészítő erőként szolgáljon 

– mondta Jean-Marc Bailleul, szakszervezeti vezető az i-Télé francia hírtelevízióban.

Az intézkedésekre már csak azért is szükség van mert Manuel Valls francia miniszterelnök a nemzetgyűlésben elmondott beszédében megerősítette azt a korábbi hírt, hogy fennáll a veszélye annak, hogy terroristák vegyi és bakteriológiai fegyvert vetnek be.

Semmi nem zárható ki, és a szükséges óvatossággal mondom, de tudjuk, gondolunk rá, fennáll  a vegyi és bakteriológiai fegyverek bevetésének veszélye"

– fogalmazott a kormányfő.


A párizsi támadásokkal összefüggésben indított szerda hajnali a Párizstól északra található saint-denisi rajtaütésben, amiben legalább ketten meghaltak és nyolc embert őrizetbe vettek, a Reuters hírügynökség szerint a francia rendőrség egy újabb terrorista támadást akadályozott meg.

A hírügynökség informátora szerint a hatóságok által megrohamozott gyanúsítottak a párizsi La Défense üzleti negyedben terveztek merényletet.

 A rendőri erők olyan terroristákat kerestek, akik a francia terrorelhárítási szervek szerint egy újabb akciót készítettek elő. Ez egy újabb csapat, amely a La Défense-ban tervezett merényletet"

– írta a Reuters.


Közben újabb hét – más beszámolók szerint hat – házkutatást tartott a rendőrség Brüsszelben és környékén csütörtökön a párizsi merényletekkel kapcsolatban. A belga ügyészség közleménye szerint egy embert őrizetbe vettek.

A házkutatásokat az egyik párizsi öngyilkos merénylő, Bilal Hadfiddal kapcsolatba hozható személyek miatt hajtották végre a hatóságok.

A belga rendőrség a brüsszeli Molenbeek városrészben is házkutatást tartott, ahol a párizsi merénylők közül többen is laktak.

A nyomozás remélhetőleg hasznos információkkal szolgálhat a párizsi merényletekkel kapcsolatban is

– közölte Eric Van der Sypt ügyész.

A közvetlenül a párizsi terrorakcióval kapcsolatos műveletek során Laeken városrészben őrizetbe vettek és kihallgattak egy embert.

 

(Reuters, MTI)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére