Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Horvátország is lezárná a határt, csak azt nem tudja hogyan

Horváth József György

2015.11.18. 11:47

A horvát kormány nem akarja, hogy az országban több tízezer migráns torlódjon fel.
ZÁGRÁB, 11:30

Amennyiben Ausztria vagy Szlovénia lezárja határait, mert Németország úgy dönt, hogy nem enged be területére több menekültet, Horvátország sem fogadhatja tovább a migránsokat"

- jelentette ki Ranko Ostojic horvát belügyminiszter.

A belügyminiszter hozzátette, hogy továbbra sem támogatja a drótkerítést, de Zágráb nem fogja megengedni, hogy az országban több tízezer migráns torlódjon fel. A horvátoknak ebben az esetben le kell zárniuk határaikat, de azt senki sem tudja, hogy ezt hogyan fogják kivitelezni, ugyanis Szerbia és Horvátország között több száz kilométeres határ húzódik, a horvát-boszniai határ pedig több mint ezer kilométer hosszú.

Mivel Horvátország nem épített kerítést, Szerbia bárhol ráengedheti Horvátországra ellenőrizetlenül a migránsokat. Eközben Szlovénia továbbépíti a kerítést Horvátországgal közös határán.

A tervezett 88 kilométer hosszú műszaki akadályból hétfőig 26, kedden pedig újabb 11 kilométert építettek meg"

- nyugtázta Bostjan Sefic, a szlovén belügyminisztérium államtitkára.

Szlovéniában október közepe óta 230 800 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Hétfőn 5261, kedden 7704, szerdán reggel 6 óráig 932 újabb migráns lépte át a horvát-szlovén határt. Ausztriába október 20. óta 213 200 közel-keleti menekült érkezett. A magyar-szerb zöldhatár lezárása óta Horvátországban közel 410 ezer migránst vettek nyilvántartásba. Többségük illegálisan lépte át a szerb-horvát határt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére