Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztriában is nagy a készültség

888.hu

2015.11.16. 13:19

A párizsi merényletek miatt azonnali biztonsági intézkedések bevezetésérérõl tájékoztatott az osztrák belügyminisztérium hétfõn, egyebek között az államvédelmi és az adatvédelmi hivatal, valamint a speciális egységek munkájának megerõsítésérõl döntöttek.
BÉCS, 13:14

A párizsi merényletek miatt azonnali biztonsági intézkedések bevezetéséréről tájékoztatott az osztrák belügyminisztérium hétfőn, egyebek között az államvédelmi és az adatvédelmi hivatal, valamint a speciális egységek munkájának megerősítéséről döntöttek.

A döntés értelmében fokozzák a biztonsági ellenőrzéseket, a körözésekre és a nyomozásokra még nagyobb figyelmet fordítanak, és az államvédelmi rendelkezéseket is megszigorítják.

Bécsben már szombaton fokozott biztonsági intézkedések mellett zajlott a Szíria-konferencia, amelyen 17 ország illetékes minisztere vett részt a világ minden tájáról. Ugyanezen a napon biztonsági okokból elhalasztották a városháza előtt tartott karácsonyi vásár ünnepélyes megnyitó ceremóniáját.

Az osztrák parlamentben - akárcsak a világ sok más országában - hétfőn egyperces néma csenddel emlékeztek a párizsi merényletek áldozataira.

Jelenleg 250, magát fegyveres szélsőségesnek valló ember található Ausztriában, nagyjából ezren szimpatizálnak az Iszlám Állammal, és a harcosai közül is mintegy hetvenen vannak az országban - nyilatkozott korábban Peter Gridling, a terrorvédelmi hivatal igazgatója, aki szerint azonban arra nincsenek konkrét jelek, hogy a terrorszervezet aktívan tevékenykedne az országban.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére